La lubricació vaginal és una de les principals claus perquè la dona pugui gaudir d’un sexe satisfactori, plaent i no dolorós.

Malgrat això són moltes les dones (i els homes) que no donen importància a la lubricació vaginal durant les relacions sexuals, ja sigui perquè desconeixen que tingui tant de valor o bé perquè no s’han trobat amb el problema principal que pot haver respecte a això: que no n’hi hagi o que n’hi hagi molt poca.

Però la lubricació vaginal no és només important durant les relacions sexuals, també és important que la cavitat vaginal estigui humida durant tot el dia.

Lubricació Vaginal

Posarem una comparació molt senzilla però molt entenedora. Pensem en la boca. En la nostra boca, en la de la majoria (per no dir tots) dels éssers que habiten el planeta terra. La boca és una cavitat humida, fosca, tancada normalment. Si ara mateix t’hi poses un dit a dins, veuràs que el treus moll de saliva. Lògic, oi?

I què passa quan veiem menjar? Doncs que, en general, si el menjar ens ve molt de gust, salivem més. Se’ns omple la boca de saliva perquè tot el sistema digestiu està excitat i preparat per a començar el procés de digestió del menjar que tenim al davant.

Veieu per on vaig?

Exactament.

La vagina té un mecanisme molt similar. Sempre està humida. Si ara mateix t’hi poses un dit a dins veuràs que el treus moll de lubricant (sí, ja sé que la probabilitat que facis això és menor que la probabilitat que hagis fet lo del dit a la boca… planteja’t perquè és fàcil posar el dit en una cavitat i en l’altra tenim recances a fer-ho…).

I què passa quan ens excitem? Què passa quan ens ve molt de gust el sexe? Doncs que lubriquem més. La vagina s’omple de lubricant i tot el cos es prepara per a iniciar la relació sexual (ja sigui sola o acompanyada).

Per què pot fallar la lubricació vaginal

Durant el sexe hi ha moltes raons per les quals pot fallar la lubricació vaginal.

Resultat d'imatges de woman fountain gif

La primera cosa a tenir en compte és que, malgrat ens puguem imaginar la lubricació vaginal com un torrent humit, moltes vegades no és així. És cert, com deia abans, que amb l’excitació sexual, lubriquem més, però això no vol dir que regalimem. Per tant, abans de preocupar-te per si està fallant o no la teva lubricació vaginal, has de tenir una referència de com lubriques tu (igual que hi ha gent que saliva molt i d’altra que saliva molt poc, no sé si m’explico).

Òbviament, una de les principals raons perquè la lubricació vaginal a l’hora de les relacions sexuals falli és que no estiguis prou excitada. Recordes el símil amb la saliva? Doncs això, que si el que tens al davant és un plat de bledes crues, o si tens un plat dels macarrons de la iaia però resulta que aquell dia tens mal de panxa, probablement no salivis massa. Oi que ens entenem?

Per descomptat, si no estàs excitada NO HAS DE FORÇAR-TE!

Forçar la penetració sense estar excitada implica que, lògicament no hauràs lubricat i que, per tant, et faràs mal (i la teva parella potser també se’n fa, de mal…) i això contribuirà a que la propera vegada que tinguis relacions sexuals vagis amb por de fer-te mal, per tant estiguis menys excitada, per tant no hi hagi tanta lubricació, per tant et faci mal… un cercle viciós a evitar.

També pot ser que degut al moment del cicle menstrual en el que estàs lubriquis més o menys. Si estàs en el període fèrtil probablement lubricaràs més que si estàs en període no fèrtil. Com abans, conèixer com respon el teu cos en cada cas és la teva responsabilitat. Explora’t!

Si el que passa és que tens sequedat vaginal en general, és a dir, no només en el moment de les relacions sexuals, podria ser degut a un tema hormonal o bé que les teves glàndules secretores de flux vaginal (les glàndules de Bartholin) no funcionin adequadament. Una visita al metge de família o bé al ginecòleg, podria ajudar-te a descartar problemes d’aquest tipus.

Consells per a millorar la lubricació vaginal

Imatge relacionadaSeguim amb l’exemple de la boca. Què passa quan se t’asseca la boca? Què fas? Beure aigua, oi? És a dir, t’hidrates per a ajudar a la boca a recuperar l’equilibri hídric i permetre, així que segueixi humida i sana.

Què fas quan se t’asseca la vagina? Potser no t’ha passat mai, i no coneguis la sensació de sequedat vaginal. Però qui l’ha patit sap que no és agradable. Què farem si sentim aquesta sensació? Doncs, efectivament, hidratar-nos. Com? Doncs amb un hidratant extern. I no, en aquest cas, l’aigua no val.

Us vaig fer un article no fa massa sobre com escollir un bon lubricant. Ara seria el moment de repassar-lo i decidir quin fareu servir.

Òbviament, en el moment de la relació sexual és important que, si no hi ha lubricació, en puguem posar d’externa si el que volem fer és una penetració, però també és important que si hi ha sequedat vaginal habitualment mantinguem la lubricació diàriament. Sí. Igual que bevem aigua o que ens hidratem la pell després de la dutxa, perquè no ens hidratem la vagina?

Unes gotetes de lubricant neutre amb base d’aigua cada dia a la zona de l’entrada de la vagina i una miqueta més endins. Una mica de massatge per a activar la circulació (no per a excitar-te, tot i que si t’excita, doncs mira, benvinguda sigui l’alegria, no?) i així ajudarem a la vagina a mantenir i millorar la seva lubricació natural.

Si estàs enmig d’una relació sexual i notes que no estàs lubricant, el que has de fer és dedicar més temps a l’excitació. Oblida durant una estona la penetració, oblida l’orgasme, oblida les obligacions sexuals que per alguna raó t’has marcat. Dedica’t al teu plaer, a allò que t’encén, a allò que realment t’excita. I només quan hagis connectat amb això podràs sentir la lubricació vaginal de nou.

Què fer quan, malgrat tot, falla la lubricació vaginal

Si malgrat seguir els consells que t’he donat sents que tens sequedat vaginal, que no lubriques correctament i ja has descartat que sigui un tema fisiològic, et recomano que vinguis a consulta. Probablement hi ha un bloqueig sexual que t’està impedint gaudir de l’excitació o de les relacions sexuals i puguem treballar-lo en consulta.

Pots posar-te en contacte amb mi a través d’aquest formulari, sense cap compromís!

Nom:

Correu electrònic:

Telèfon:

Missatge:

Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

 

Comparteix a les teves xarxes!