Boles chines, sòl pèlvic

Les “boles xineses”, o “boles de geisha“, són una de les joguines eròtiques més conegudes, juntament amb els vibradors.

El que potser no és tan conegut és l’efecte terapèutic, a més del purament eròtic, que aquesta joguina té per a la dona. 

El sòl pèlvic

Potser heu sentit a parlar dels “abdominals hipopressius” i de com contribueixen a la millora del sòl pèlvic o múscul pubocoxigi.

El sòl pèlvic és el conjunt muscular que suporta tot el pes de la part superior del cos. És com una mena de matalàs que podem trobar just recobrint la pelvis per dins. A la imatge ho veureu millor.

sòl pèlvic
El sòl pèlvic és la zona inferior de la pelvis, representada en vermell al dibuix.

Aquest conjunt de músculs té diverses funcions relacionades, tant en el cas de l’home com en el de la dona, amb la micció, la defecació i les relacions sexuals. A més, per suposat de permetre’ns mantenir-nos dempeus i que tots els nostres òrgans interns estiguin i es mantinguin al seu lloc.

Així que, tot i que aquest conjunt muscular és molt important per al cos, amb prou feines li fem cas. De fet, només en tenim el coneixement que existeixen quan comencen a donar problemes:  problemes d’erecció o ejaculació precoç en els homes, dificultats o dolor en la penetració en les dones, o fins i tot problemes de trànsit intestinal o evacuació.

Però el problema més freqüent que pot derivar-se d’un mal estat del sòl pèlvic és la incontinència urinària. Per a les persones que pateixen aquest problema se’ls recomana fer exercicis per a enfortir els músculs que controlen la micció, en efecte, els mateixos que conformen el sòl pèlvic.

El sòl pèlvic té un funcionament semi-automàtic

Els exercicis que es recomanen per a millorar l’estat del múscul pubocoxigi són exercicis de contracció i distensió dels músculs, com quan tallem el fluxe d’orina mentre estem evacuant.

Però aquests músculs tenen una particularitat i és que també tenen un funcionament automàtic que és el que permet que puguem esperar a arribar al bany per a fer les nostres necessitats sense pensar-hi.

En el cas de les dones, aquest funcionament automàtic a més, serveix per a que la vagina s’adapti tant en la penetració, com quan posem un tampó o una copa menstrual, com en el moment del part. En el cas dels homes, el funcionament automàtic dels músculs del sòl pèlvic són els que provoquen la erecció i els que ajuden en la ejaculació, provocant les contraccions orgàsmiques igual que passa en la dona.

Doncs aquest funcionament automàtic dels músculs és el que utilitzen les “boles xineses”.

Les “boles xineses”

Les “boles xineses” com part del seu nom indica, són unes boles que solen estar fabricades en silicona mèdica o en làtex (tot i que, com en la primera imatge, poden ser també metàl·liques) i que, al seu interior, contenen un nucli pesant. Aquest nucli, que té forma de bola, és el que confereix el punt terapèutic i útil a aquestes boles.

boles xineses de sex shop

“Boles xineses” típiques de botiga eròtica

El millor per a començar a entrar en el món de les boles xines, és comprar-ne una de sola. Normalment, a les botigues eròtiques venen dissenys que compten amb dues boles lligades la una a l’altra, semblants a les que es veuen a la imatge de l’esquerra.

A moltes dones, quan van a comprar-se-les, el tamany que tenen les tira enrere ja que, certament, solen ser més grans del necessari per a començar. Tot i així, això dependrà bastant de l’estat de la musculatura vaginal i de si la dona ha tingut fills o no.

En tot cas, com dèiem, ja són diverses les marques farmacèutiques i de joguines sexuals que han començat a llançar les “boles xineses” d’una sola bola. De manera que la introducció és molt més senzilla.

boles xineses

“Boles xineses” específicament terapèutiques. Cada color correspon a un pes diferent.

Un cop la bola s’ha col·locat a la vagina, just en el lloc on aniria un tampó i sempre ajudant-nos de lubricants, s’ha de portar posada i fer vida normal. Mentre la dona es mou o camina, el pes interior de la bola xinesa va movent-se de manera que provoca contraccions involuntàries contínues dels músculs de la vagina.

Això pot suposar un estímul plaent per a moltes dones, ja que el mateix moviment de la bola interna provoca una vibració que s’exten a tota la zona genital. No obstant, sol ser poc freqüent que una dona experimenti un orgasme només amb les boles xineses.

Però aquest moviment, com deia abans, té una particularitat i és que pràcticament sense adonar-nos, estem exercitant els músculs i enfortint tota la zona pèlvica gràcies a les contraccions involuntàries que han de fer els músculs vaginals per a mantenir la bola al seu lloc.

És important, però, que si no n’heu fet servir mai, durant les dues primeres setmanes no porteu la bola posada més de 20 minuts al dia. Al cap i a la fi, el que estem fent és exercitar un múscul que normalment no està acostumat a tanta activitat. Si les portem moltes hores seguides el resultat pot ser bastant incòmode: agulletes. Sí, a la vagina i no són recomanables.

Comparteix a les teves xarxes!