La M. de Sabadell m’envia aquest correu al consultori.

Hola Sílvia.

Ja fa dies que estic preocupada perquè no puc parar de tenir fantasies amb un amic del meu marit. En realitat no és un home especialment guapo ni atractiu, i a més està casat, però m’excita pensar en ell. Quan ens veiem, fins i tot, sento que se’m pugen els colors.

No sé si li he de dir al meu marit. Començo a pensar que potser no estic tan bé amb ell com em pensava, pot ser? Jo no em vull separar.

Sílvia Catalán - Psicòloga i SexòlogaEl que et recomano és que no t’hi capfiquis, ja que quant més intentem que un pensament s’allunyi del nostre cap, més endins se’ns posa. Probablement igual que ha arribat aquesta fantasia, d’aquí uns dies marxi sense que te n’adonis.

Hem de diferenciar entre una fantasia i una acció. Sembla senzill, però de vegades per al nostre cervell “pensar” és igual a “fer” i això pot provocar uns grans sentiments de culpabilitat.

Les fantasies sexuals, M, són això, fantasies. Què vull dir amb això? Doncs que el pensament moltes vegades no el podem controlar i és fàcil que, per alguna raó, l’amic del teu marit et resulti atractiu en algun sentit. Vol dir això que ja no estimes al teu marit? No. Vol dir que t’agrada més l’amic que el teu marit? No necessàriament.

De vegades veiem en altres persones que no coneixem gairebé algunes coses que ens vindria de gust tenir a prop. Per a que ens entenguem, quan tu veus una revista d’aquestes de decoració, el més probable és que pensis: “ostres, tan de bo pogués tenir aquesta súper casa, tan ben moblada, tan bonica, tan enorme”. El que sovint no pensem és en el que amaga la casa, a banda dels diners que segur que costa, potser és una casa freda, o està en un barri que no té els serveis que necessites, o és molt freda a l’hivern, o té les canonades fetes  malbé i cada dos dies has d’estar arreglant-les.

Al llarg de la nostra vida ens anem creuant amb moltes persones que ens atrauen d’una forma superficial i que, quan les comparem amb les que tenim al voltant ens fa l’efecte que són meravelloses i que pràcticament no tenen defectes, això resulta molt atractiu i és fàcil pensar que també deuen ser meravellosos com a companys sexuals.

Com et deia al principi, cal diferenciar entre aquests pensaments i l’acció que portes a terme. Una fantasia no fa mal a ningú, el que és arriscat, de vegades, és intentar portar-la a terme.

De tota manera, si veus que és quelcom que et fa patir molt, sempre pots demanar-me una visita i en parlem tranquilament per veure què podem fer-hi.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

   

  Comparteix a les teves xarxes!