Sílvia Catalán - Sexologia i Teràpia de Parella

En R. de Cerdanyola envia la següent consulta:

Hola Sílvia,

Fa uns anys que estic amb la meva novia, i des de fa un temps ella mai té ganes de sexe. Jo em sento malament perquè sí que en tinc ganes i no vull pressionar-la però és complicat perquè clar començo a pensar en el sexe i ella mai no vol. Jo no és que vulgui sexe amb altres noies però clar ella no vol mai i jo ho necessito. Quan li pregunto em diu que està cansada, jo crec que m’ha deixat d’estimar, perque si m’estimés voldria sexe. Què puc fer?

Hola R., gràcies per escriure al consultori.

La situació que descrius és bastant comú en moltes parelles, a mida que l’enamorament va apagant-se i deixant pas a l’amor més “racional”, les ganes de sexe no és que es vagin perdent automàticament, però sí que si no es treballen de forma activa, acaben per caure en una rutina i un oblit, moltes vegades. Pots llegir més sobre el tema en aquest article.

Et recomano que no et plantegis si ella t’ha deixat d’estimar, ja que només et portarà a sentir-te malament i no tens indicadors que sigui així. En una relació hem de partir de la base que les dues persones que la integren estan d’una forma lliure en la relació, i per tant si ella ja no t’estimés segurament no estaria amb tu o t’ho hauria dit.

No em dius si la resta de la relació entre vosaltres va bé o no. Si és així, és a dir, si malgrat aquesta falta de desig per part d’ella, teniu una bona relació de parella i una certa intimitat és molt possible que el que necessiteu sigui simplement tornar a retrobar l’espurna de la passió.

Per a això el primer que us recomano, i que recomano a totes les parelles que venen a consulta, és que comenceu a parlar del tema. Digues-li que és una cosa important per a tu i que t’agradaria que en poguéssiu parlar. Potser ella no se n’ha adonat que ha anat perdent el desig i aquesta serà la manera de que comenci a pensar en recuperar-lo.

A partir d’aquí heu de tenir en compte que heu de treballar activament per a tornar a reactivar el desig d’ella, però que només ho podreu fer si ella realment ho vol. Una bona manera de reactivar el desig és, per exemple, llegir llibres o relats eròtics, pots apropar-te a una llibreria i comprar-li un i regalar-li, per sopresa, deixant-li clar que és un regal per a ella, no per a que ho poseu en pràctica, no sé si m’explico.

Si malgrat tot ella segueix sense tenir desig, podria ser que haguéssim de treballar a consulta, per esbrinar perquè l’ha perdut o què està fent que l’hagi bloquejat. Si ella es decideix us recomano que vinguéssiu tots dos a consulta, per a que puguem fer un bon equip i treballar per, a més de recuperar el desig sexual d’ella, recuperar la confiança i la intimitat com a parella.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Comparteix a les teves xarxes!