exercici parella

Avui comencem una nova secció a la web, dedicada a proposar-vos exercicis de parella i/o sexuals que podeu anar fent a casa. Alguns d’aquests exercicis els faig servir en teràpia per a les persones que venen, d’altres són només jocs o propostes per a millorar la vostra vida de parella i/o sexual.

 • Dirigit a: persones que tinguin una relació de parella
 • Objectiu: posar de manifest les coses bones de la parella
 • Material necessari: un boli i un paper
 • Participants: es pot fer sol o amb la parella
 • Dificultat: fàcil

Exercici

Escull un moment tranquil. Un moment en el que sàpigues que res ni ningú et molestarà. Posa’t còmode i concentra’t en la teva parella. Si la tens a prop aprofita per observar-la (sense fer-la sentir incòmode), si no pots fer servir una fotografia o imaginar-te-la.

Fes un llistat de totes les coses que et van enamorar d’ell o ella. Apunta-les en un paper, per a que no se t’oblidin. Pensa en el primer dia que el vas conèixer, o en el dia que li vas demanar per sortir, o en aquelles primeres trobades. Què et feia sentir? Perquè t’agradava especialment?

Ara pensa en el moment actual. Què fa que segueixis al costat d’aquesta persona? Què t’agrada de la persona que és ara?

Ara que ja tens el llistat, mira-te’l. No el perdis de vista. Pots penjar-lo en un lloc visible de la casa, o guardar-lo, per exemple, dins la teva agenda personal. L’important és que sempre que el necessitis el puguis consultar i recordar què és el que et fa estar amb ell o amb ella.

Modalitat en parella

La única diferència és que, en la modalitat en parella, un cop cadascú tingui el seu llistat heu de triar un moment per estar junts. Un moment sense nens, sense amics, sense família, un moment per a vosaltres com a parella.

Us recomano que feu un bon àpat, no cal gastar diners, simplement prepareu un menjar que us agradi a tots dos i gaudiu dels preparatius parant la taula ben bonica i creant un ambient de cita romàntica.

Després de dinar o sopar, en el moment de les postres, cadascú llegirà a l’altre el que ha posat a la seva llista, mentre us agafeu de les mans (és molt important en aquest moment que hi hagi contacte físic) i us mireu als ulls.

Quan acabeu de llegir-vos tot allò que us va fer enamorar l’un de l’altre i que us fa encara estar junts, abraceu-vos i feu-vos un petó. El que passi a continuació és cosa vostra. ;)

Si sorgeixen dificultats

Les dificultats que poden sorgir en aquest exercici són:

 • Que un dels dos no recordi què el va fer enamorar de l’altre
 • Que un dels dos no trobi motius per estar amb l’altre
 • Que no pugueu trobar el moment per a llegir-vos, d’una forma tranquila, els vostres llistats
 • Que una de les parts de la parella es negui en rotund a fer-ho, malgrat la petició de l’altre

En qualsevol d’aquests casos, o en d’altres dificultats que us poguéssiu trobar, podeu posar-vos en contacte amb mi i us donaré algunes indicacions per a poder treballar millor o, si és necessari, podem acordar un dia de visita i parlar-ho tranquilament en consulta.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!