Com sé si he tingut un orgasme?

Per a moltes persones aquesta pregunta pot semblar una mica absurda. “Coi, doncs ho saps i prou”. I sí, clar, si n’has tingut, d’orgasmes, si mai no t’ha costat arribar-hi, és la resposta que se sol donar, simplement ho saps.

Però quan anem a preguntar-nos a nosaltres mateixos què sentim exactament quan tenim un orgasme, arriben les complicacions. Imagineu que haguéssiu de descriure les sensacions d’un orgasme a un extraterrestre que mai no n’ha sentit a parlar. Complicat, oi?

 • “És com un moment d’alliberació brutal” – sí, però què significa “alliberació”?
 • “És el moment de màxim plaer” – i què és el plaer?
 • “És sentir com et tremola tot el cos i et puja un no-sé-què per la zona púbica” – poc concret, no?

I així podríem seguir, i l’extraterrestre no acabaria de fer-se a la idea de què és ben bé un orgasme i com se sent un quan el té.

Què és un orgasme?

La Viquipèdia defineix l’orgasme de la següent manera:

L’orgasme (del grec ὀργασμός) és el punt culminant de l’excitació sexual que ve precedit per la fase d’excitació i fase d’altiplà en la resposta sexual humana. S’allibera la tensió sexual acumulada durant les fases precedents i s’experimenta una gran sensació de plaer en la zona genital.

I és que, a nivell purament fisiològic podriem dir que l’orgasme, en efecte, és l’alliberació de tensió mitjançant una contracció espasmòdica del múscul de sòl pèlvic. Aquestes contraccions musculars estan localitzades en el terç més extern de la vagina, a l’úter i a la zona de l’anus, tot i que no sempre som conscients d’elles.

A més, a un nivell fisiològic, altres canvis que experimenta el cos davant d’un orgasme són la freqüència cardíaca, la pressió sanguínia i el ritme i la profunditat de la respiració. Tret d’aquest últim factor, els altres dos són prou complicats de notar en un mateix, a no ser que estiguem connectats a una màquina.

Símptomes de l’orgasme femení

Com sé si he tingut un orgasme?Com deia, no sempre és fàcil, en aquest moment de plaer, posar-se a identificar aquestes contraccions musculars. De fet és bastant difícil concentrar-s’hi, i si ho intentem el més probable és que hi posem tanta atenció que l’orgasme se’ns en vagi en orris.

Així doncs, com puc identificar un orgasme?

Sempre els hi dic a les meves pacients que la única manera que tenim per identificar un orgasme és estar tan relaxada i gaudir tant del sexe que, simplement, sapiguem que hem gaudit al màxim. Sí, ja sé que és una cosa una mica extranya, això, però la idea és que només podré identificar un orgasme a posteriori. Com deia abans si durant la relació sexual estic pendent de tenir l’orgasme i és el meu únic objectiu, el resultat és que no estaré gaudint de tot el que ve abans, per tant no estaré tan excitada i, per tant, serà més difícil que arribi a l’orgasme. El peix que es mossega la cua.

L’orgasme, com dic, el podem identificar a posteriori. A grans trets aquests són alguns dels símptomes de l’orgasme femení:

 • Has sentit aquestes contraccions musculars a la zona perineal
 • Has sentit que els músculs del teu cos es posaven en tensió i de sobte es relaxaven
 • La teva parella nota que “t’han pujat els colors”. O dit d’una altra manera, el rubor sexual, que durant l’excitació es sol concentrar en algunes zones concretes, ara s’ha extès per tot el cos
 • Hi ha hagut una emissió de fluïd per la vagina (el tema de la ejaculació femenina dona per a diversos articles, n’anirem parlant)
 • La vagina, els mugrons, el clítoris i els llavis de la vulva es relaxen i recuperen el seu color normal
 • Els mugrons i el clítoris estan extremadament sensibles i qualsevol petit fregament resulta fins i tot molest o desagradable
 • Hi ha hagut un canvi en la respiració
 • El cor batega una mica més depressa i poc a poc es va calmant

Per suposat no totes les dones tenen tots els símptomes, ni els tenen en tots els seus orgasmes. Hi ha dones que només senten un dels símptomes,  hi ha d’altres que els senten tots. L’important, com deia abans, és gaudir de tot el camí que ens porta a gaudir del nostre cos i, en el seu cas, del de la nostra parella.

En tot cas, no podem quedar-nos amb la imatge dels orgasmes que ens vénen a les pel·lícules, no només les pornogràfiques, sinó també les de Hollywood, aquells crits, aquells gemecs, aquella bogeria espectacular que sembla que porti a qui està gaudint de l’orgasme a un estat d’èxtasi profund. Aquest no és, ni de bon tros, un reflexe real dels orgasmes femenins en general.

No sé si tinc orgasmes

orgasmo 3Hi ha moltes dones que estan en aquesta situació, no ets la única. Sovint en veig a consulta i sé del cert que són moltes més les que no saben si mai han tingut un orgasme però que no s’atreveixen a parlar-ne amb ningú sobre el tema.

Ja saps que la meva consulta està sempre oberta per a parlar sobre aquests temes i per a ajudar-te a aconseguir, trobar i identificar els teus orgasmes, només has de posar-te en contacte amb mi en aquesta pàgina o enviant-me un e-mail (info@silviacatalan.com) i estaré encantada d’atendre’t.

El sexe és per gaudir-lo, no et quedis amb les ganes!

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!