dolor en la penetració

En S. m’envia aquesta consulta:

Hola la meva novia li fa mal quan la penetro, tambe es veritat que nomes ho hem fet poques vegades i han sigut les primeres per els dos pero es queixa i a vegades tambe quan li fico dits. Quin remei ens pots donar per que no pasi o que cada vegada pasi menys?

 

Gràcies per la consulta, S.!
De vegades la penetració fa mal. No és quelcom que s’expliqui massa, però passa més sovint del que pensem. En les primeres vegades, sobretot, és molt normal.

Perquè hi ha dolor en la penetració les primeres vegades?

Doncs normalment és per una falta de lubricació combinada amb una certa tensió muscular. M’expliques que ho heu fet poques vegades i que han estat les primeres per a tots dos. És normal, llavors, que estigueu tots dos una mica nerviosos en el moment de fer-ho. Aquest “nerviosisme”, encara que no en sigueu conscients, afecta al cos, i pot fer que es tensionin els músculs de tot el cos. Inclosos els músculs de la zona pèlvica.
Si hi ha tensió en la musculatura de la zona pèlvica vol dir que la vagina també està en tensió i, per tant, no aconsegueix dilatar-se tant com podria, en el cas de les dones. En el cas dels homes, aquesta tensió podria fer que hi hagués algun episodi d’ejaculació més ràpida del que un vol, o bé algun episodi de baixada d’erecció. També són coses normals.
El “nerviosisme” també pot fer que a la teva novia li costi una mica més lubricar. Això és també molt normal en les primeres vegades, ja que la lubricació depèn de l’excitació i, si estem nervioses, és una mica més difícil concentrar-se en el plaer, per tant pot haver-hi una certa falta de lubricació i, per tant, al penetrar (tant amb el penis com amb els dits), hi ha massa fregament i pot fer una mica de mal.

Com ho podeu solucionar?

  • Primer de tot, practiqueu molt. ;) De debó, quant més ho feu, més tranquils estareu l’un amb l’altre i amb la situació en general, de manera que us podreu relaxar més i gaudir més de tot plegat.
  • Segon: allargueu “els preliminars”. Abans d’arribar a la penetració jugueu molta estona, feu-vos petons, carícies, sexe oral… el que us vingui de gust. La penetració està bé, però no té perquè ser l’objectiu últim del sexe. Tenir sexe sense penetració pot ser mooooolt divertit!
  • Tercer: potser podríeu provar a comprar algun lubricant que us ajudi tant a jugar com en el moment de la penetració. Si voleu i viviu per Barcelona, podeu passar-vos per la botiga “Factor Mujer” els dilluns, que jo hi sóc, i així us puc assessorar directament.
  • Quart: si feu tot això durant un temps (2 o 3 mesos) i a la teva novia li segueix fent mal, torna a posar-te en contacte amb mi, o que ho faci ella, per a poder fer una valoració més acurada (a vegades hi ha altres factors, però ja et dic, que en el vostre cas, el més probable és que amb els tres consells anteriors sigui suficient).

Què passa si segueix sentint dolor en la penetració quan ja porteu un temps?

Si heu portat a terme els quatre passos que us he indicat més amunt, i tot i així el dolor en la penetració no comença a remetre o, al contrari, cada cop és més intens, és important que ho consulteu amb un expert, un treball combinat de sexologia, psicologia i fisioteràpia de sòl pèlvic pot ajudar a la teva xicota a que el dolor marxi i pugui gaudir plenament de les relacions sexuals.

Per qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb mi i t’ajudaré!

Nom:

Correu electrònic:

Telèfon:

Missatge:

Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

Comparteix a les teves xarxes!