running

El Running està de moda. Còrrer, de tota la vida, però amb equipació, amb entrenament, amb seny. Un còrrer ben fet, vaja. Molt estructurat.

A internet pots trobar un munt de pàgines web que t’expliquen com t’has de preparar si vols ser un bon Runner, hi ha plans d’acció, uns entrenaments estructurats en uns quants passos que et prometen que en mig any estaràs corrent una marató.

També hi ha comunitats de Runners que es troben per la web i conversen sobre recorreguts, lesions, equipament, curses i tot el que us pugueu imaginar. Una comunitat formada per moltíssima gent, homes i dones, que volen fer del Running la seva passió.

Però el que no és tan fàcil de trobar és informació sobre què passa amb el sòl pèlvic dels homes quan es dediquen al Running durant un temps a la setmana.

Beneficis del Running sobre la sexualitat de l’home

El Running, com qualsevol altre esport que es practiqui de forma continuada i controlada té efectes beneficiosos sobre l’organisme.

Això és que, basicament, l’activitat física afavoreix l’increment d’endorfines, una substància que actua com a neurotransmissor i que ajuda a combatre l’estrés. A més, sembla que l’esport té un efecte directe sobre els nivells de testosterona, ajudant a incrementar-los. Per tant, una persona que practiqui esport sovint tindrà menys nivells d’estrés i més testosterona, una combinació guanyadora per al sexe.

A més, tenim que l’esport practicat de forma continuada i controlada millora l’estat de salut general, per tant, és esperable que si es combina amb una bona alimentació, les possibilitats d’hipertensió arterial disminueixin, així com les d’altres afeccions circulatòries que podrien traduïr-se en problemes d’erecció.

Si, a més, entenem que el fet de practicar esport fa que els homes us veieu millor a vosaltres mateixos a nivell físic, més atractius, més actius, més desitjables… això farà que la vostra líbido, probablement, també augmenti, i per tant tingueu més ganes de tenir relacions sexuals, més activació física i més probabilitat de tenir orgasmes.

Problemes del Running: com afecta al teu penis

Comencem pel principi, sabies que el sòl pèlvic és, a més d’allò que les dones han de treballar després del part, un conjunt muscular que els homes també teniu?

Suelo-pélvico-masc-y-fem-recortada-646x308-custom-e1444142957632Doncs sí, està situat exactament al mateix lloc, recobrint la pelvis per dins, com si diguéssim. Aquest conjunt de músculs, lligaments i fàscies, és el que s’encarrega, entre d’altres coses, d’aguantar totes les vísceres per a que no caiguin cap abaix. Imagineu-vos el pes que ha d’aguantar!

Doncs resulta que aquest conjunt muscular, a més, és un dels responsables de l’erecció i de l’orgasme. Així que és fàcil imaginar que si hi ha un problema a nivell de sòl pèlvic, és possible que hi hagi problemes d’erecció o d’ejaculació. I això, normalment no s’explica.

L’esport d’impacte afecta directament al sòl pèlvic. Imagineu-vos una membrana, com un llit elàstic, si hi saltem a sobre, què passa? Que es deforma momentàniament, però després torna a lloc. Doncs amb la musculatura de sòl pèlvic passa una mica el mateix, amb l’impacte que fa el nostre cos en caure a terra (per exemple en cada petjada quan correm) es deforma i torna a lloc. I no hi ha problema amb que això passi, perquè aquesta musculatura està dissenyada per a això.

El problema apareix quan això es fa moltes vegades seguides, molts dies seguits i no es fa res per a “compensar” aquesta deformació momentània. És a dir, si no fem una revisió de l’estat de la qüestió, si no fem un manteniment del sòl pèlvic el que pot acabar passant és que es “deformi” de forma estable, que no aconsegueixi tornar al seu lloc, per dir-ho d’alguna manera.

Això acostuma a passar, més d’hora o més tard, quan practiques running de forma habitual i no fas cap exercici per a contrarrestar. El teu penis pot arribar a tenir algun d’aquests problemes:

Com veieu, no és quelcom que sigui poc important. Però la bona notícia és que té solució!

Exercicis per a treballar el sòl pèlvic de l’home

Una part de la solució és posar-hi remei abans que apareguin els problemes, és a dir, la prevenció. Per a això ara us indicaré dos exercicis molt adequats per a tots aquells que voleu evitar que apareguin aquestes conseqüències.

 1. Exercicis de Kegel: aquests exercicis són molt coneguts per les dones que han donat a llum recentment, ja que es prescriuen per a millorar la tonicitat del sòl pèlvic i evitar les pèrdues d’orina. Però pels homes també són importants. La millor manera per a que un home descobreixi els seus músculs i pugui fer els exercicis de Kegel (que no són més que “apretades” de la musculatura) és que intenti contraure els músculs situats al voltant de l’anus, o bé que faci el moviment com si vulgués aturar el pipi (no ho feu mentre pixeu!). Un cop localitzat el múscul s’hauria de pautar un seguit d’exercicis al dia.
 2. Abdominals hipopressives: les abdominals tradicionals tenen els dies comptats, cada cop està més clar que el que fan és afavorir la obertura de la musculatura (i per això, entre d’altres coses, apareix el “six pack“). Les abdominals hipopressives, en canvi, afavoreixen l’enfortiment de la musculatura abdominal, la hipopressiva i la lumbar, de manera que reforça la base del nostre cos, podríem dir. Podeu veure vídeos sobre com fer abdominals hipopressives a YouTube.

Jo us recomano que, si realment voleu treballar el vostre sòl pèlvic i evitar aquestes conseqüències que comentava, el millor que podeu fer és assessorar-vos amb una fisioterapeuta de sòl pèlvic, que podrà fer-vos un estudi personalitzat de l’estat de la vostra musculatura i us podrà pautar exercicis concrets. Jo us recomano la Míriam Roldán, professional amb la que treballem conjuntament en molts casos i en la que confio plenament.

Què fer si ja pateixo les conseqüències del running en el meu penis?

problemes penisSi comences a notar que hi ha problemes d’erecció, o bé que les ejaculacions o els orgasmes han canviat d’intensitat, de sensació o de temps, potser estaria bé que féssim una primera visita per veure fins a quin punt hi ha un tema només físic degut a l’esport (en aquest cas es treballaria la musculatura mitjançant exercicis pautats) o, si com passa en la majoria de casos, també hi ha algun component psicològic (ansietat, pot, dubtes, inseguretat…) que està fent que la sexualitat es vegi ressentida.

En tot cas, tornar a gaudir de la teva sexualitat plenament, està a les teves mans (i al teu cervell!), així que no t’ho pensis més i comença a posar-hi remei!

Si vols contactar amb mi ho pots fer aquí mateix:

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!