vagina

La J. m’envia un dubte. És molt jove i en les seves primeres relacions sexuals amb penetració ha descobert que li fa mal la vagina quan ho fa.

M’encanta que noies tan joves es preocupin de la seva sexualitat en positiu! Ben fet! Buscar informació, assessorar-nos i preguntar el que desconeixem és la base per a gaudir molt més!

Hola! Tinc una preocupació. El fet es que amb el meu novio  ha sigut amb la primera persona amb la que he tingut relacions sexuals (tinc 16 anys) i ja ho haurem fet bastantes vegades, pero a mi em segueix fent una mica de mal i no noto plaer. Ell en canvi si que sent plaer i sempre arriba al orgasme. I em frustro perque el sexe se m’esta tornant com a algo dolent perque no el disfruto… Estic bastant preocupada ja que quan em masturbo jo, sempre ho faig amb la estimulació del clitoris ja que amb penetracio (dels dits) no sento plaer… Pot ser que no tingui plaer a la vagina? Moltes gracies! I un petó!!

Bona tarda J.,

Abans de res, moltes gràcies per posar-te en contacte amb mi.
Veuràs, el tema del mal en el moment de la penetració és bastant comú en moltes noies (pots veure-ho en aquest article, per exemple). Pensa que la vagina, en realitat, no és una zona especialment sensible. Vull dir, no ho és “sencera”, hi ha una part que sí que és molt sensible, que és la part inicial, la que està més propera a l’exterior, per a aclarir-nos.
És a dir, si poses els teus dits a dins, la part més sensible, on pots sentir plaer, és la part que tocarien els dits si només hi poséssis les dues primeres falanges, no sé si m’explico.
Total, que aquesta és la zona que normalment és més sensible en la majoria de les dones. Però tampoc en totes. Hi ha moltes dones que “no tenen sensibilitat a la vagina”, és a dir, que no senten plaer, ni en una part ni en l’altra, i no hi ha més problema que el saber-ho. De fet, si el clítoris t’és plaent tu ja pots gaudir del sexe.
La qüestió, en el teu cas, és que a més dius que et fa mal. Bé, jo ho atribuiria, inicialment, a que li has agafat “una mica de por” a la penetració, i per això probablement estàs més tensionada i, per tant et fa una mica de mal.
Mira, jo et dono uns quants consells, intenta portar-los a terme, pren-t’ho com uns experiments, i mira si sents diferent. Si no, si veus que segueix fent-te mal i que no aconsegueixes gaudir, llavors et recomanaria que vinguéssis un dia a veure’m i en parlem tranquilament i més extensament per a poder-te orientar millor, ok?
Consells:
 1. Aquest és el més important de tots. Parla-ho amb ell, explica-li què et passa. El sexe l’heu de gaudir els dos i no és just que tu ho passis malament mentre ell ho passa bé, no?
 2. Explora’t la vagina. Quan et masturbis, posa un o dos dits a dins, però no els posis del tot, intenta que només entrin les dues primeres falanges i explora tota la zona acaronant-la. A veure què sents.
 3. Jugueu junts i demana-li a ell que faci el mateix. Que hi fiqui un o dos dits a dins, però només una part i que allà t’estimuli.
 4. Tingueu relacions sexuals sense penetració. No totes, si no voleu, però una de cada dues, per exemple. Així tornaràs a sentir el plaer del sexe sense por a que et faci mal.
 5. Mentre feu penetració prova a estimular-te el clítoris ja sigui amb la teva mà o amb un vibrador (o que ho faci ell).
 6. Canvieu la posició en la penetració. No sé si heu explorat diferents postures, però a vegades hi ha algunes que no fan tanta pressió a la vagina i que són més plaents. No tingueu por a explorar.
Espero haver-te pogut orientar una mica. Qualsevol cosa, em dius! ;)
I tu, lector/a, t’has trobat mai en aquesta situació? Quin consell li donaries a la J.?
Si tu també tens dubtes i vols posar-te en contacte amb mi, pots fer-ho en aquest formulari i et respondré així que pugui.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!