piercing al penis

L’altre dia rebia una consulta d’una noia que em deia que estava preocupada per la seva parella, s’ha fet un piercing al penis i no sap com això pot afectar a les seves relacions sexuals.

Crec que, tot i que no és una situació ni de bon tros majoritària, val la pena dedicar uns minuts a saber quins són els inconvenients de tenir un piercing al penis.

Si has de fer-te’l, fes-ho sabent a què t’enfrontes.

Infeccions degudes al piercing al penis

Com sempre que fem alguna cosa artificial al cos, hi ha risc d’infecció i de reacció al·lèrgica. No ens n’oblidem que al fer un piercing, el que estem fent és foradar la pell, travessar-la amb una agulla per a deixar-hi posat un element estrany.

En aquest cas, a més, tenim una complicació afegida: la zona és especialment sensible a les infeccions ja que està en contacte amb la orina, els fluïds corporals (tant propis com d’altres) i a elements, en general, humits, que faran que la cicatrització sigui més complicada.

Les infeccions poden anar des de un envermelliment o una inflamació a la zona de la ferida que fa mal i produeix sensació de calor, fins a provocar hipersensibilitat a la pell o possibles secrecions degudes a la infecció perllongada.

Això és incòmode en qualsevol part del cos, però recordem que estem parlant del penis. Això vol dir que, durant el temps que duri la infecció qualsevol fregament amb la roba (calçotets inclosos) o una erecció pot fer-te veure les estrelles…

El millor, davant d’una sospita de possible infecció és anar al metge i posar-hi remei per a evitar complicacions que podrien ser greus (fins i tot pot arribar a provocar la esterilitat tot i que no és freqüent).

Transmissió de malalties sexuals

Dono per fet que, si et fas un piercing al penis aniràs amb compte de a on te’l fas, i et fixaràs que sigui un centre autoritzat, net i amb totes les mesures d’higiene necessaries per a no tenir contagis de cap malaltia.

Però a més de en el moment de posar-lo, el piercing al penis pot afavorir la transmissió de malalties de transmissió sexual ja que és un element extrany que entra en joc.

Dificulta la posada del preservatiu i pot disminuïr-ne la eficàcia, ja que és molt més fàcil que es trenqui o que no quedi ben ajustat.

És més fàcil provocar petites ferides que faciliten els contagis, tant per via vaginal, oral o anal.

Problemes de sensibilitat

Quan foradem la pell per a posar-hi un piercing, no només ho estem fent a les capes superficials de la pell, sinó que l’estem travessant de dalt a baix, de manera que és fàcil que hi hagi afectació en els nervis o els vasos sangiunis de la zona, sobretot en piercings que travessen tot el gland (que només l’hauria de fer una persona amb moltíssima experiència i que, de fet, no és GENS recomanable fer-se).

Així, si fem un piercing al penis és fàcil que es perdi la sensibilitat a la zona en concret cosa que pot fer que gaudeixis molt menys de la relació sexual.

Però també hi pot haver l’efecte contrari. Quan una ferida cicatritza, ho fa “cosint” el teixit que necessita reparar tan bé com pot. Però en aquesta “cosimenta” pot pinçar nervis i teixits sensibles. Això pot provocar que hi hagi un augment important de la sensibilitat de la zona, fins al punt que pot arribar a resultar molest (molts homes ho defineixen com una sensació contínua de pessigolleig al gland).

Problemes d’erecció

Sí, com ho llegiu. Un piercing al penis pot provocar problemes d’erecció. Ja sigui per dolor (si fa mal, diguéssim que el penis tindrà poques ganes d’exposar-se al dolor i, per tant, reaccionarà amagant-se) o sigui per una afectació a nivell més profund (si l’agulla ha foradat el teixit erèctil), el fet és que no és poc freqüent que els homes amb piercings al penis es queixin de problemes d’erecció.

Si té tants inconvenients, perquè es fa?

És una bona pregunta. Sembla que només té inconvenients, no?

Doncs no, el fet és que, si es fa ben fet, hi ha molts homes que diuen que augmenta el plaer sexual, tant seu com de la parella.

Comdeia abans, un cop la ferida està curada el piercing fa que la sensibilitat de la zona augmenti i, per tant, augmenti en molts casos el plaer sexual. Per part de la parella, sembla ser que la penetració amb un penis amb piercing és més excitant ja que estimula zones que el penis sol normalment no pot.

A més hi ha un component eròtic visual molt fort. Hi ha persones a les que les excita veure un penis amb piercing (o uns mugrons, o uns llavis vaginals).

En tot cas, si vols fer-te un piercing al penis ara ja saps amb quins problemes et pots trobar. Pren la decisió conscient de què li faràs al teu cos. No et deixis portar.

Comparteix a les teves xarxes!