Tu Sexo Es Tuyo

Tu sexo es tuyo” és el llibre recomanat d’aquest mes de gener. Un llibre que ha esdevingut una referència en el món de la sexualitat i de la sexologia (el podeu trobar també en català).

Crec que és el llibre que gairebé tots els sexòlegs recomanem en un moment o altre, un llibre escrit des de la humilitat, però amb una capacitat educativa i il·lustrativa com pocs.

Què hi trobaràs a “tu sexo es tuyo“?

Trobaràs bàsicament un manual de supervivència i aprenentatge sexual. Un llibre on podràs aprendre i experimentar coses noves, però sobretot, un llibre que, per fi, responsabilitza a la dona de la seva propia sexualitat. Ja n’hi ha prou de deixar el nostre gaudi en mans dels altres, el nostre sexe és nostre!

El llibre està dividit en sis capítols, que es poden llegir en ordre cronològic o pots anar al que més t’interessi en el moment.

 1. No vull ser una “bona nena”
  • En aquest capítol introductori ens parla sobre la sexualitat a nivell social, sobre com ens afecta a les dones (i als homes) la pressió moral, religiosa i social en la que vivim. Al final hi trobaràs un qüestionari per a poder reflexionar sobre com vius tu la teva sexualitat, de manera que podràs veure aquelles coses que cal treballar.
 2. Reflexions des d’un cos de dona
  • Aquí ja entra en matèria, explicant conceptes com l’orgasme (i perquè no és indispensable), el clítoris o la innecessària necessitat de tenir penetració cada cop que tenim relacions sexuals.
 3. Allò que no tenia nom
  • Una classe anatòmico-fisiològica condensada en unes poques pàgines. Saps on està el PuntG? El clítoris? Perquè els genitals són sensibles? Perquè el penis té la forma que té? Com podem estimular els homes sense estimular un penis?
 4. Sexe a soles
  • Un cant a la masturbació, la importància de conèixer-se a soles per poder gaudir del sexe en parella. També parla de les dificultats per a tenir orgasmes que experimenten algunes dones i dona pautes i exercicis per a construir fantasies i erotitzar els pensaments.
 5. Sexe en companyia
  • En aquest capítol el llibre té la missió d’empoderar a la dona com a responsable de la seva satisfacció sexual, dona algunes pautes de comunicació en parella i algunes tècniques de sexe oral. Aquí també ve la part més “pràctica”: postures per a tots els gustos.
 6. 365 + 1 suggerències
  • Un llistat súper complet d’idees per a millorar la vostra vida sexual. Per a tots els gustos!

Per a qui el recomano

Aquest llibre està recomanat per a tothom. Sí, no tinc cap mena de dubte que és un llibre que pot llegir qualsevol persona i treure’n un gran profit.

A veure, està enfocat cap al públic femení, i, de fet, se’l guanya de manera espectacular ja en les primeres pàgines. Però l’autora té l’habilitat de fer que els homes entrin ràpid en el tema i se’ls guanya també. D’aquesta manera aconsegueix el seu objectiu doble: ser didàctic i entretingut.

Deseo Sylvia de Bejar

El recomano, sobretot, per a persones que vulguin descobrir més a fons com funciona la sexualitat femenina, per a dones que vulguin treure’s el màxim partit o descobrir coses noves, i per a homes (i dones) que vulguin millorar la relació sexual amb les seves parelles.

Com veureu, un llibre tot-terreny.

Qui és Sylvia de Béjar

Sylvia de Béjar és una llicenciada en periodisme que, un bon dia, va decidir explorar el món de la sexualitat per motius personals. D’aquí en va sortir aquest llibre, un dels més venuts en llengua espanyola i, de ben segur, el més recomanat per especialistes de la sexualitat.

Després d’aquest llibre en va escriure un altre relacionat amb la sexualitat (Deseo). Arrel del seu interès per la sexualitat s’ha anat formant en l’àmbit fins a convertir-se en Experta Universitària en Sexualitat Humana i Educació Sexual.

Comparteix a les teves xarxes!