Quan em poso un preservatiu se'm baixa

Hi ha homes que quan s’han de posar el preservatiu en una relació sexual pateixen una baixada d’erecció. Això pot passar a homes de qualsevol edat, i no és un problema greu, però sí que pot comportar dificultats a l’hora de tenir relacions sexuals.

Perquè se’m baixa al posar-me el preservatiu?

La raó no és única, com en tot el que té a veure amb el sexe. Segons ho veig jo, hi pot haver diverses raons que provoquin aquest efecte en els homes. Potser només hi ha una raó en el teu cas, potser en tens més d’una:

 1. Que hi hagi por/respecte a la penetració: encara que pugui semblar mentida, la penetració pot fer molta por o molt de respecte tant a homes com a dones. Potser perque no s’ha fet mai abans i és la primera vegada, potser perquè hem tingut males experiències, potser perquè tenim por a deixar embarassada a la noia, potser perquè no ens en refiem de l’efectivitat del preservatiu, potser perquè ens fan por les malalties de transmissió sexual
 2. Que estigui convençut que amb el preservatiu sent menys: ja sé que aquí em posaré en un terreny perillós, però no, nois, amb el preservatiu no sentiu menys. Sentiu diferent, això sí que us ho accepto. Però la sensibilitat és la mateixa. El que passa és que el contacte és diferent i, per tant, la percepció és diferent. Però la sensibilitat no canvia, per tant, l’excusa que amb el preservatiu no sentiu res, no val. Ara, això sí, pot fer que tingueu una “bajona”, literal.
 3. Que la colocació del preservatiu sigui molt complexa: si estàs amb carícies, sexe oral, masturbació, abraçades, tocaments, excitació i demés, i, de sobte dieu “va, anem a la penetració” i us heu d’aturar, buscar el preservatiu, obrir la caixa, treure l’embolcall, mirar cap a quina banda es desenrolla, posar-lo i comprovar que quedi ben posat, i després anar a la penetració, doncs clar, és fàcil que us despisteu. Però no només l’home, la dona probablement en tota aquesta estona també s’hagi quedat freda com el glaç!
 4. Que el preservatiu no s’ajusti a la mida del penis: potser el preservatiu que fas servir és massa estret? O massa ample? Qualsevol de les dues coses pot fer que la sensació sigui “rara”, pensa que el preservatiu ha de quedar ajustat al penis com si fos una segona pell, ben ajustat, però sense fer mal a la base (òbviament, a la base ha d’apretar, però no fer mal).

Quines complicacions pot portar que se’m baixi al posar-me un preservatiu?

En realitat no comporta cap complicació en sí mateix, aquest fet. Vull dir, un cop es retira el preservatiu, normalment, la erecció torna al seu lloc, per tant no és una cosa de gravetat.

Però sí que pot portar complicacions en quant a la relació (o relacions) de parella, sobretot si són puntuals o no estables.

Està clar que, en relacions de parella puntuals, el preservatiu ha de ser sempre un company fidel. Des del primer moment en què el penis entra en contacte amb la vulva, el preservatiu hauria d’estar posat, per a evitar malalties de transmissió sexual. Però quan s’inicia la penetració és completament obligatori si, a més, no volem posar-nos en risc d’un embaràs no desitjat.

Per tant, si tots els implicats en la relació sexual sou coherents amb el tema, entendreu que és un problema el que quan poseu el preservatiu baixi l’erecció, perquè això voldrà dir que estareu descartant la penetració (que tampoc passa res, que es poden tenir relacions sexuals molt satisfactòries sense que hi hagi penetració amb el penis).

Què puc fer per a que no se’m baixi quan em poso un preservatiu?

En funció de la causa et dono algunes recomanacions que et poden anar bé.

 1. Que hi hagi por/respecte a la penetració: aquesta potser és la causa que més difícilment tindrà una solució fàcil. El consell que et dono és que et plantegis d’on ve aquesta por. Que acceptis que la tens i que parlis sobre el tema amb la teva parella, si és possible, o que ho parlis amb mi en una consulta privada.
 2. Que estigui convençut que amb el preservatiu sent menys: fes una prova. De cada tres masturbacions que et facis, una fes-la amb preservatiu. Posa-te’l tranquilament quan estiguis erecte i continua la masturbació. Si inicialment sents que no hi ha tanta sensibilitat, no t’aturis, segueix estimulant mentre veus porno o fantaseges amb la teva parella o la veïna del quart. Acostuma’t a fer-ho així, de tant en tant, de manera que acostumaràs al teu penis al contacte amb el preservatiu i poc a poc aniràs sentint-hi millor.
 3. Que la colocació del preservatiu sigui molt complexa: tingues sempre els preservatius a mà, en quant els compris treu-los de la caixa i deixa’ls separats per unitats en el calaix al costat del llit. O a la butxaca dels comandaments a distància del sofà. O porta’n un sempre a la butxaca o amagat dins els calçotets, no sé. Quan decidiu posar-lo, feu que no sigui una cosa freda, ella pot seguir estimulant-te mentre te’l poses, o tu pots estimular-la a ella mentre ella te’l posa. Poseu-hi imaginació i feu que posar el preservatiu formi part del propi joc eròtic, fins i tot integrant-lo des del principi de la relació, encara que no estigueu fent penetració, d’aquesta manera el penis s’acostumarà.
 4. Que el preservatiu no s’ajusti a la mida del penis:la marca MySize si et va massa estret, prova uns de més amples, té tota una gamma d’amplades de preservatiu (des dels 47mm fins als 69mm) que s’ajusten fantàsticament a cada penis. Per a que us en feu una idea, l’amplada normal dels preservatius Control, per exemple, és de 54mm i els XL d’aquesta mateixa marca, fan 57mm.

Si no en sabeu la causa o seguiu els consells i no funcionen, la recomanació principal és que em contacteu i comencem a treballar-ho en sessions terapèutiques, perquè probablement hi hagi algun punt a treballar que tingui a veure amb l’ansietat, l’autoestima i/o la educació sexual. Pots posar-te en contacte amb mi, sense compromís, aquí mateix:

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!