Jo a la dreta, la intèrpret a l’esquerra

Jo abans de dedicar-me a ser psicòloga “de consulta” i, més concretament, abans d’estudiar el màster de Sexologia, sempre havia estat molt vinculada al món social, a nivell laboral (i a nivell personal, també, de fet). La meva primera feina com a psicòloga va ser en un departament de RRHH, però orientat a ajudar a persones amb diversitat funcional a trobar feina. La veritat és que el món social em tira, de sempre, i quan puc m’hi apropo.

Així que quan es van posar en contacte amb mi des de CERECUSOR vaig ser molt feliç. M’oferien la possibilitat de fer una conferència/taller de dues hores sobre sexualitat a tots els seus associats. Aquesta entitat és una entitat social que facilita que les persones sordes es trobin i facin comunitat. La veritat és que em va encantar el projecte que tenen!

Em van demanar un taller de dues hores en el que es parlés de la sexualitat femenina, concretament de l’orgasme. Em van explicar que, malgrat volien que tothom hi vingués, al taller, pensaven que des d’una òptica femenina els homes també se sentirien més acollits.

Així que el dia 1 de Juny a la tarda vaig presentar-me a la seu de CERECUSOR i… vaig gaudir infinitament!

Feia molt que no feia cap formació, i ho trobava molt a faltar. Però és que a més, el públic va ser meravellós! Súper participatius, amb moltes ganes de preguntar i d’explicar, amb molts dubtes, moltes curiositats…

I, el millor de tot, va ser una experiència brutal a nivell d’aprenentatge per mi. Si no heu estat mai en contacte amb persones sordes, com era el meu cas, us sorprendria molt el veure’ls parlar entre ells, entendre’s, sense dir cap paraula, només amb les expressions de les mans. Però, a més, fer la conferència va ser molt peculiar, jo parlava mirant-los a ells, i ells m’escoltaven a través de les mans de la intèrpret, de manera que ningú em mirava a mi. Molt estrany i interessant, tot plegat.

En definitiva, una experiència que, si tot va bé, repetirem perquè, com sempre passa en aquestes conferències, es queden milions de coses per a explicar, per a aclarir, per a debatre…

Comparteix a les teves xarxes!