parlem de sexe a casa

Parlem de sexe a casa” és el títol del primer llibre de l’Elena Crespi, un llibre que tot i que ja fa dos anys que va sortir publicat no he tingut la oportunitat de llegir fins ara. I ara que l’he llegit no puc estar-me’n de recomanar-vos-el.

Educació sexual a casa

Parlar de sexe no és fàcil. No és fàcil amb els amics, moltes vegades, com ha de ser fàcil parlar de sexe amb la família? I encara més, com se suposa que he de parlar d’un tema que em fa tanta vergonya amb els meus fills?

Aquest és el pensament que encara avui impera en la societat actual. Vulguem o no, el sexe, la sexualitat, encara és un tema bastant tabú del qual se’n parla, sí, però sovint no se’n parla adequadament.

Tal i com explica el llibre, no es tracta només de donar informació sobre “com es fan els nens” o sobre “perquè els nens són diferents a les nenes”, aquesta informació avui en dia la podem trobar fàcilment a qualsevol lloc (internet, llibres…).

“Fa anys es parlava d’educació sexual i l’èmfasi requeia sobre la paraula “sexual”. D’aquesta manera es donava importància al fet biològic i més explícitament sexual. Amb el pas del temps, s’ha apostat per una educació que englobi la sexualitat i l’afectivitat, entenent que el desenvolupament psicosexual d’una persona no només depèn de la sexualitat, sinó també de tot allò que envolta el món de l’afectivitat. En aquest nou enfocament la sexualitat forma part de la persona i totes les seves dimensions. Des del punt de vista més fisiològic fins al més psicològic i social.” (E. Crespi – Parlem de sexe a casa).

Així doncs, aquest llibre no és un llibre sobre sexualitat. És un manual per a que els pares i les mares de nens i nenes de qualsevol edat tinguin eines per a treballar la sexualitat a casa d’una manera senzilla, planera i natural.

Un llibre que és un quadern de treball

parlem de sexe a casa

Aquí podeu veure un dels exercicis – reflexions que convida a fer el llibre

I és que l’Elena Crespi ha plasmat en aquest llibre la seva forma d’educar en la sexualitat: una forma didàctica, pràctica i molt lleugera, en el millor sentit de la paraula.

Aquest llibre, ja en les seves primeres pàgines, es converteix en un quadern de reflexió i exercicis per a pares, mares i educadors en general. Després de cada concepte que explica, després de cada lliçó, deixa un espai per a que el lector pugui escriure-hi les seves pròpies idees, convertint-se així també en una eina d’autoanàlisi de la nostra pròpia educació sexual i emocional.

A través d’exemples molt clars i entenedors, el llibre ens va endinsant en el món de la comunicació afectivosexual amb els nostres fills, siguin de l’edat que siguin. Es van proposant una sèrie de situacions molt realistes, que ens podrien passar a totes i tots, o que potser ja hem viscut en algun paper protagonista, i ens regala la oportunitat de reflexionar per a poder donar una solució diferent a la que potser ens sortiria de natural i que, probablement, tancaria les barreres de la comunicació.

L’autora

He de confessar que no sóc del tot objectiva quan parlo de l’Elena Crespi. Ella va ser professora meva al màster de Sexologia Clínica que vaig cursar i, des de llavors, li he anat seguint la pista molt de prop.

L’Elena és psicòloga especialitzada en Sexologia, en Teràpia de Parella i en Psicologia Perinatal. Podeu trobar tota la seva bio laboral a la seva pàgina web.  També podreu veure que és molt mediàtica (apareix en programes de ràdio i televisió) i si la seguiu a les xarxes socials descobrireu una persona riallera i simpàtica que estima la seva feina i que s’hi dedica en cos i ànima.

En definitiva, és un llibre que recomanaria a tots els pares i mares. El podeu comprar aquí mateix i si us el llegiu, m’encantarà que em feu arribar la vostra opinió! :)

Comparteix a les teves xarxes!