Què fa un sexòleg?

Una pregunta que em fan sovint és: i ben bé, què fa un sexòleg?

I, pel que sé, no és una pregunta rara, al contrari. Molts col·legues de professió l’han hagut de respondre no poques vegades.

I és que, si la feina que fa un psicòleg encara ens resulta desconeguda, la feina que fa un sexòleg està envoltada per tota una sèrie d’idees (sovint errònies) i mites que és necessari que comencin a desaparèixer.

Per començar, cal aclarir que no tots els sexòlegs fan teràpia sexual en consulta, com faig jo, entre altres coses. Hi ha molts sexòlegs que es dediquen a la formació, a la investigació, a l’assessorament en centres de salut, a la recerca… Però jo us parlaré de la sexologia que jo treballo, la que atén a pacients en consulta.

Necessito anar a un sexòleg?

El sexòleg és el professional especialitzat en tot el que té a veure amb la sexologia, que és “el conjunt de coneixements que estudien la sexualitat humana”. És a dir, un sexòleg coneix la sexualitat humana a nivell teòric i pot ajudar en la seva expressió, a nivell pràctic.

Dit d’una altra manera, un sexòleg ajuda a aquelles persones que tenen problemes en la seva faceta sexual, a que puguin viure la seva sexualitat d’una manera més plena, més natural i, sobretot, més sana.

Per tant, si sents que a nivell sexual tens algun problema, algun dubte o alguna por que fan que no puguis gaudir del sexe tot el que t’agradaria, sí, necessites anar a un sexòleg.

Com és una primera visita al sexòleg?

En una primera visita et demanaré, sobretot, que m’expliquis ben bé la situació. Amb tots els detalls que tu vulguis i que consideris necessaris per a emmarcar de forma adequada la teva circumstància. Per descomptat, no hauràs d’explicar res que tu no vulguis, és normal estar nerviós i ser una mica reticent el primer dia. No és fàcil parlar d’aquests temes amb una desconeguda!

A partir d’aquí, probablement, et faré algunes preguntes concretes per a acabar de fer-me ben bé la idea de la situació i, llavors, decidirem conjuntament quina és la millor estratègia terapèutica a seguir per a que puguis gaudir de la teva sexualitat. Això implica el·laborar un pla d’actuació, en el sentit que ens marcarem uns objectius a assolir, sempre tenint en compte el teu ritme i les teves necessitats.

Per a més informació…

Si encara no saps ben bé què fa i com treballa un sexòleg et convido a que escoltis aquest Podcast del programa Les Mil i Una Nits de Catalunya Ràdio, programa dirigit per la Maria de la Pau Janer.

En aquest programa l’Ignasi Puig-Rodas i jo t’expliquem la nostra feina, cadascú des de la seva perspectiva.

Per descomptat, si tens alguna pregunta sobre la meva feina, estaré encantada de respondre, només has de fer-me-la a través d’aquest formulari.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!