El meu xicot no vol sexe

“Tinc un problema gros: el meu xicot no vol sexe. No és que no en vulgui mai, més aviat és que… bé, que no en vol sempre. No sé, que m’insinuo, el vinc a buscar, i em diu que no. O es fa el “remolón” o troba qualsevol excusa. A vegades sí que follem. Però no tant com jo voldria, ni tan com seria normal.”

Potser has llegit això i t’hi has sentit identificat (o identificada), si és així, t’animo a que continuis llegint, intentaré donar-te les claus per les que això passa i com podem arribar a una solució per a que la situació no s’enquisti i derivi en un problema greu de parella.

També pot ser que ho hagis llegit i hagis pensat: a aquest noi segur que li passa alguna cosa, que no vol estar amb la seva xicota, que se n’està follant una altra, que és gay i per això no vol follar amb ella…

I és que ens resulta estrany, incomprensible moltes vegades, que un home no vulgui sexe. Perquè?

Quan l’home té poc desig sexual

Si és la dona, la que no vol sexe, la que té poc desig sexual, ho veiem relativament normal. “És que les dones no estem pensant tot el dia en sexe”. “És que el desig sexual femení és menor que el masculí”.

Però quan és ell qui no en té tantes ganes com ella, o el que té una davallada en el seu desig sexual, s’encenen totes les alarmes. La seva parella pot començar a pensar que ja no l’atrau. Que ja no la desitja. Que se n’ha enamorat d’una altra, que està a punt de deixar-la.

Doncs mireu, potser no és res d’això. Potser, simplement, no li ve de gust tenir sexe i ja. Potser simplement va cansat de la feina, o de les activitats que fa. Potser ha tingut algun problema amb els amics o amb la seva família. Potser està estressat perquè vés a saber. O potser, simplement, té una època on li ve més de gust jugar a cartes que tenir sexe. I sí, és perfectament normal.

Òbviament tot depèn de l’home en qüestió. Vull dir, si és un home que tenia molt de desig sexual, que volia fer-ho un o dos cops al dia com a mínim i de sobte comença a no voler fer-ho mai, podríem sospitar que hi ha un problema de base. Els canvis bruscos així, que sembla que no tenen explicació, sí que la tenen. Pot ser un tema hormonal, si ens n’anem a la part més fisiològica, o pot ser un tema emocional.

Què faig si el meu xicot no vol sexe

Primer de tot, no entris en pànic. Planteja’t si realment no vol sexe mai o bé si és una reducció de les seves ganes per causes conegudes, com deia abans.

Segon, no ho deixeu córrer. Està clar que no cal pressionar, amb el tema, però tampoc deixar-ho de banda. Si et preocupa, parla-ho amb ell, comenta-li i que ell vegi que es pot explicar sense sentir-se atacat. Potser necessita descansar mentalment, potser només cal que senti que pot no tenir relacions i no passa res.

És possible, però, que en parleu i que ell tampoc tingui massa clar què li passa. No us agobieu, cap dels dos. Però sí que us recomano que arribeu a un acord: reserveu-vos temps de parella per a estar junts. Per a intimar, sense relacions sexuals compartides, però sí per a crear un ambient d’intimitat i complicitat.

El que vull dir és que mantingueu estones per a estar abraçats, per a acaronar-vos, per a fer-vos petons que no hagin d’arribar “més enllà”, necessàriament. Si tu sí que en tens ganes, de sexe, pots proposar-li que et masturbi o masturbar-te al seu costat mentre ell et fa petons o t’acarona. No importa si ell no en té ganes, no es tracta de que hi participi activament. Ull! Que no estic dient que s’hagi de forçar res, no s’ha d’obligar a ningú a tenir relacions, el que dic és que les relacions sexuals es poden tenir, de tant en tant, sense que un dels dos membres hi participin activament.

Dit d’una altra manera: imagina’t que a la teva parella, de sobte, no li ve de gust pastís de xocolata. Deixaràs de menjar-te’l tu per això? Oi que no? Oi que te’l menjaràs i el gaudiràs sola o amb ell al costat?

I, per descomptat, si aquesta situació es converteix en un problema, si comenceu a discutir-vos, si es cronifica i deixeu de tenir relacions sexuals, contacteu amb mi. Ens posarem mans a la obra per treballar l’aspecte més emocional de la situació i us donaré eines per a que pugueu trobar-vos de nou.

Pots posar-te en contacte amb mi escrivint en aquest formulari i t’atendré de seguida, sense compromís.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!