Com triar un bon lubricant

No te la juguis, tria bé!

El lubricant és un producte de cosmètica eròtica que pot tenir molts usos. Més dels que ens imaginem.

I sí, efectivament, la seva funció bàsica és la d’ajudar en la penetració, ja sigui feta amb el penis, amb els dits o amb qualsevol joguina sexual. Però també poden donar joc en altres afers eròtics.

Un dels problemes amb què ens trobem a l’hora de triar un bon lubricant és quin escollir. De quin tipus? Són millors els de marques conegudes? Ha de ser neutre o funcionen igual els de gustos/olors?

Per a ajudar-vos una mica a decidir-vos, us faig una petita guia dels lubricants.

Després de molt reflexionar he decidit ordenar-los en funció de l’ús que li vulgueu donar. Crec que és el més senzill. Espero que us sigui útil.

Lubricant per a penetració vaginal

El lubricant que has d’escollir, en aquest cas, ha de ser una mica dens, que sigui similar a la lubricació natural de la vagina. Jo recomano fer-ne servir un de neutre per a la penetració vaginal, això vol dir sense olor i sense gust. És un tema una mica personal, però trobo que és com més “natural”.

Serà important que aquests lubricants siguin de base aigua, sobretot si s’han de fer servir amb preservatiu o amb joguines eròtiques (els de base silicona podrien fer malbé ambdues coses).

Dos bons exemples de lubricants de base aigua poden ser aquests (clicant a les fotografies podreu comprar-lo):

Gran relació qualitat-preu.
Components 100% naturals

Lubricant per a sequedat vaginal

Aquest és un ús poc conegut, encara, dels lubricants, però que és el que més recomano a totes les dones a partir dels 40 o 45 anys.

No és cap secret que, amb els anys, la lubricació natural costa més que aparegui, la zona està més resseca i això pot arribar a provocar molèsties.

La recomanació és simple: igual que t’hidrates la cara o la resta del cos, hauries d’hidratar-te la vulva i la vagina.

Tal qual, després de sortir de la dutxa, en el teu ritual d’autocura, un parell de gotetes de lubricant aplicades a la zona de l’entrada de la vagina i una mica per dins amb un lleuger massatge. Això ajudarà a que la vagina estigui més activa i més lubricada i hidratada.

Els lubricants que recomano per a aquesta funció serien aquests (podeu comprar-los clicant a les imatges).

Lubricant reparador.

Amb aplicador intern.

Lubricant per a penetració anal

A l’article “Sexe anal: 10 consells” ja us ho vaig explicar: per fer sexe anal cal paciència i dedicació. Però sobretot, un molt bon lubricant que ens ajudi a anar dilatant poc a poc.

De lubricants anals en podem trobar mil milions de tipus, però jo crec que els més interessants són els que ajuden a relaxar una mica la zona (però no tenen efecte anestèsic).

Us en poso alguns exemples (podeu comprar-los clicant a la imatge).

Envàs molt pràctic.

Ideal per a grans dilatacions.

Lubricant per a la masturbació masculina

Un altre dels usos poc comuns dels lubricants és el de la masturbació masculina. Sí. La masturbació pot ser diferent del que feu sempre només posant-hi una mica d’algun d’aquests lubricants.

Aquí podeu jugar amb el producte, jo recomano fer proves amb diferents textures. Si no has provat mai a fer-ho amb un lubricant de silicona, ja trigues. O amb un d’efecte calor o efecte fred (ull amb aquests, són experiències molt peculiars i no a tots els homes els agrada).

Base silicona, molt suau!

Efecte fred

Efecte calor

Lubricant per a sexe oral

De moment, tots els que us he presentat són lubricants neutres, que vol dir que no tenen aromes.

Hi ha moltes persones que no entenen això de fer servir un lubricant per al sexe oral, ho troben absurd, però a vegades poden ser un gran complement.

Tant si has de fer sexe oral a una vulva com a un penis, posar-hi un gust i una olor diferents de l’habitual pot ser una bona manera de trencar la rutina.

N’hi ha de mil gustos i olors diferents. Us poso aquí dos exemples de dues grans marques de cosmètica eròtica, són molt bons com a producte lubricant, però és que a més els gustos que tenen són espectaculars. Molt dolços i súper divertits!

Lubricants Nuei

Lubricants Toko

Lubricant per a massatges

Sí, els lubricants també es poden servir com a substitut de l’oli de massatge. Fer-ho així té l’avantatge que si el massatge acaba amb final feliç es pot aprofitar el producte per fer penetració sense cap mena de problemes (alguns olis de massatge del mercat no són gaire adients per introduir a la vagina).

Podeu fer servir qualsevol dels que us he referit fins ara, o bé llençar-vos a provar els olis-lubricants de la marca NUEI, que a més de ser també comestibles tenen un efecte calor súper agradable a la pell.

Lubricant “de marca coneguda”

Haureu notat que no he posat aquí cap enllaç a lubricants de marques que s’anuncien a la tele. No cal que digui quines són, no?

Doncs bé, això no és casual, és una decisió molt pensada. I és que, de debò, d’aquests lubricants de marques conegudes només he rebut queixes: alguns s’absorbeixen massa ràpid, d’altres fan olors a plàstic, d’altres deixen una sensació com enganxifosa quan portes una estona fent-los servir… així que no, no els recomano.

Ja has triat el teu lubricant?

Si malgrat l’article encara tens dubtes, pots escriure’m per mail (info@silviacatalan.com) o bé per Twitter. Estaré encantada d’ajudar-te! :)

———————————-

Per cert, informo que aquest article NO ha estat patrocinat per cap marca ni cap botiga. 

Comparteix a les teves xarxes!