preliminars

Quan pensem en una relació sexual completa sembla que la majoria de la nostra societat està d’acord en què hi ha com tres parts diferenciades:

 • Els preliminars
 • El coit, el polvo, el folleteo…
 • L’estoneta de després

Sí, no? Crec que qui més qui menys estarà d’acord en que això és el que és una relació sexual “de debó”, la que compta, la que està “ben feta”, la que ens han dit que val com a “polvo”. Això és una relació sexual completa.

Bé, en realitat moltes persones podrien acceptar que una relació sexual completa també és només els preliminars i el folleteo. O només el folleteo i l’estoneta de després. Fins i tot podrien acceptar que una relació sexual completa no cal ni que tingui un abans ni un després del folleteo. El folleteo per ell mateix ja és una relació sexual completa.

I sí, ja sé que molts esteu pensant que no. Que sense preliminars el polvo doncs com que queda una mica deslluït. El tema de l’estoneta de després ja tal, que moltes persones sembla que quan acaben amb la part de folleteo ja els crema la presència de l’altre i al llit (o al sofà, o al cotxe, o al terra, o a la superfície que sigui) li surten punxes i han de marxar corrents.

Però, ei, que hi ha hagut folleteo. Hi ha hagut coit. Ergo, hi ha hagut una relació sexual (completa).

Relacions sexuals completes

Ja sé que he exagerat una mica. I sí, ja sé que moltes i molts penseu allò de “jo això no ho faig, jo sempre vaig a buscar les tres parts de la relació sexual!”.

D’acord. Però jo us convido a fer-vos una pregunta: quantes relacions sexuals completes has tingut en aquest darrer mes? O en aquest darrer any?

Pensa-hi. Va, intenta comptar-les. Apunta el número en un paper o al mòbil o al primer lloc que tinguis a mà. Apunta-ho, no ho pensis només, fes que sigui visible aquest número.

Ja?

D’acord. Estic convençuda que algunes i alguns estareu pensant ara “ostres, n’he tingut molt poques” o al contrari “doncs mira, no està tan malament”. Però el que segur que heu fet totes i tots ha estat comptar com a relacions sexuals completes només aquelles en les que heu tingut relacions sexuals amb penetració (o, en el seu defecte, que han acabat en orgasme).

Has comptat aquella relació sexual en la que tu i la teva parella vau dutxar-vos junts? Aquella relació sexual en la que ella es va oferir a fer-te un massatge que va acabar en petons i carícies per finalitzar dormint plàcidament? Aquella estona de sofà en la que mentre miràveu qualsevol cosa a la tele les vostres mans jugaven juntes? Aquell dia en que la teva parella va masturbar-te o es va masturbar mentre tu li feies petons?

No les has comptades, oi? És que això NO SÓN RELACIONS SEXUALS COMPLETES, SÓN PRELIMINARS!!!

Això són els preliminars!!!

Doncs sí. Aquest és el pensament que té la immensa majoria de la gent, per desgràcia. I sí, dic “per desgràcia” perquè de tots aquests anys atenent persones preocupades per la seva sexualitat he après moltes coses. I una d’elles és que si no tinguéssim aquesta estructura de “la relació sexual completa” al cap, tindríem moltes menys preocupacions sexuals.

Perquè val més una relació sexual en la que hi hagi hagut penetració que una que no? Jo us ho dic: perquè vivim en una societat coitocentrista (i fal·locèntrica, també). Però clar, si en una relació sexual només hi ha coit, només hi ha penetració, moltes vegades la dona no gaudeix (i l’home no gaudeix tant, però això els costa de reconèixer).

I llavors apareix el concepte màgic: els preliminars.

Alerta, que jo he arribat a sentir dir a més d’una persona que “els preliminars són una cosa molt femenina, els homes no els necessiten”. I m’ho han dit homes i dones. Alerta que és fort, el tema.

Anem a veure què ens diu el diccionari:

Ens quedarem amb la primera accepció. “Que precedeix i prepara l’objecte principal”. L’objecte principal per al que ens preparen els preliminars és, doncs… el coit!

És a dir, que si acceptem el concepte dels “preliminars” al sexe el que estem acceptant és que l’element principal de la relació sexual és el coit. I miri, no. No, no, no. I mil vegades no.

Jo no vull preliminars!!!

(Re)Aprendre a tenir relacions sexuals

Tenir una relació sexual no és només el coit. Diria més: per tenir una relació sexual completa no és necessari el coit. Encara us dic més, per a tenir una relació sexual completa no és necessari ni tan sols arribar a l’orgasme.

Una “relació sexual completa” no és més que aquell moment d’intimitat que a tu i a la teva parella us deixa satisfets o satisfetes, independentment de si arribeu a l’orgasme o no.

Així doncs, et proposo una cosa. Torna a comptar les teves darreres relacions sexuals tenint en compte el que t’he explicat.

Tot i que la quantitat no és important ni indicativa de res, compara el número amb el que has escrit abans. Canvia?

 • Sí i ara el número és més gran: fantàstic! Ara només cal que a partir d’ara comencis a plantejar-te les relacions sexuals de manera més àmplia.
 • Sí i ara el número és més petit: vaja… doncs així entenc que te n’has adonat que potser les darreres relacions sexuals no van ser satisfactòries. Potser cal que et replantegis les teves relacions sexuals i que miris d’esbrinar perquè no van ser satisfactòries i posar-hi remei. Si no te’n surts, posa’t en contacte amb mi.
 • No ha canviat perquè ja ho comptava com tu has explicat: felicitats! Segur que gaudeixes de moltes estones de relacions sexuals sense que importi si hi ha orgasme o penetració. Segueix així!
 • No ha canviat perquè no tinc relacions sexuals sense penetració i en totes quedem satisfets o satisfetes: fantàstic que sigui així. Però intenta (o intenteu) trobar altre maneres de tenir sexe. Proposeu-vos un dia de tenir una relació sexual sense penetració i gaudiu de tot el que els vostres cossos i el cos de l’altre us pot oferir.

No et quedis amb el que ja saps. No et quedis amb el que t’han dit sempre. Repensa les teves relacions sexuals i busca sempre el teu plaer.

Si tens dubtes o necessites ajuda per repensar-te, ja saps, pots posar-te en contacte amb mi sense cap compromís.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!