Ja fa 6 anys que aquest llibre ronda per les llibreries catalanes (i espanyoles, en la seva versió en castellà). Abans que aparegués no hi havia res semblant, no hi havia cap recull de coneixement sexual des d’una vessant científica que s’acostés tant als lectors no avesats en el tema.

I és que aquest llibre és un llibre de capçalera si el que vols és estar informat dels darrers avenços científics en el món de la sexualitat. Llàstima que no pugui anar-se actualitzant automàticament, ara que hi penso, suposo (i espero) que en sis anys hi hagin hagut molts més avenços.

El seu autor, en Pere Estupinyà, fa honor al seu bagatge com a divulgador científic i posa tot el que és en aquestes gairebé cinc-centes pàgines. I quan dic “tot” vull dir “tot” ja que ell és, moltes vegades protagonista dels propis experiments que explica. Un relat en primera persona que ens acompanya a descobrir la sexualitat des d’un punt de vista científic.

De la biologia als clubs BDSM

El llibre comença molt centrat en la biologia, explicant-nos com les hormones treballen en els nostres cossos per a provocar (o treure) el desig, com el sistema nerviós fa que el clítoris i el penis s’erectin i ens donin tant de plaer… en definitiva, uns primers capítols d’allò més anatòmics i biològics, però sense caure en la classe magistral.

Poc a poc l’autor es va endinsant en el món de la investigació al voltant del sexe viatjant als principals laboratoris de sexualitat del món parlant amb fisiòlegs, sexòlegs, psicòlegs, biòlegs i més i, en moltes ocasions, fent-se servir, ell mateix, de conillet d’índies per a comprovar en pròpia pell els efectes de determinades situacions.

Tot això ho explica amb la naturalitat que ho explicaria a un amic o amiga, de forma molt propera i entenedora, però també rigorosa i científica. 

Però, a més, també entra en el món de la sexualitat des de totes les bandes, prestant-se a provar i comprovar algunes pràctiques sexuals que no són tan conegudes pel gran públic però que compten amb moltíssims seguidors, com per exemple el BDSM. Parlant amb persones que practiquen sexualitats alternatives, diferents a les més “tradicionals”.

La ciència del sexe

En definitiva, és un llibre molt recomanat per a posar la sexualitat en el lloc que li toca. És a dir, per a que la sexualitat deixi de ser allò tan tabú, misteriós i complicat. Allò que només sorgeix de l’instint i que és tan natural que és fàcil i no presenta complicacions. 

Amb aquest llibre podràs entendre que no, que la sexualitat va molt més enllà d’allò gairebé místic que ens han volgut vendre. 

Comparteix a les teves xarxes!