– Com m’he de masturbar?
– Doncs com tu vulguis
– I com sé com vull?
– Provant-ho
– I què he de provar?
– Doncs quines són les coses que fan que el teu cos s’activi…

És un extracte d’una conversa real que he tingut a consulta amb una noia. No, no és cert, en realitat és el compendi de moltes converses similars que he tingut amb diferents noies al llarg dels anys de treball en consulta, però també amb alguna amiga o coneguda.

I és que allò que podria semblar intuïtiu i fàcil resulta que no n’és tant. Sobretot per a les dones, que sovint han de lluitar contra el desconeixement del seu propi cos i els tabús que hi ha al seu voltant.

Per què no sé masturbar-me?

Doncs pot ser per diversos motius, però bàsicament perquè les dones encara tenim al cap tota una sèrie d’idees irracionals sobre la masturbació:

 • Les dones no es masturben
 • Allò d’allà baix fa fastiguet
 • No necessito masturbar-me, amb la meva parella en tinc prou
 • Masturbar-se no és sa
 • El sexe no és tan important
 • Si tinc parella no m’he de masturbar
 • Si m’agrada masturbar-me soc una depravada

I així podria seguir escrivint una llista interminable d’idees irracionals contra la masturbació o d’excuses que dones de totes les edats posen quan se’ls parla de l’art de donar-se plaer a elles mateixes.

Donada aquesta situació, què voleu que us digui, doncs que és perfectament normal que no sàpigues masturbar-te. Si quan hi penses et deuen venir calfreds i mal rotllo a cabassos!

Com puc aprendre a masturbar-me?

Permeteu-me que us expliqui una anècdota que em va explicar una pacient a consulta (per descomptat li he demanat permís per compartir-la).

Resulta que aquesta noia estava en plena adolescència i cerca de la seva sexualitat quan, de sobte, un dia va trobar un vídeo porno del seu pare. Va posar-lo i allà va aparèixer una noia masturbant-se. Com ho feia? Passant-se un glaçó pels genitals.

Així doncs, què va fer, ella? Efectivament. Va entendre que així era com s’havia de fer, així que res, agafava un glaçó i anar fent. Per sort per a ella, li funcionava, així que les seves primeres masturbacions van ser tal qual.

Què ens ensenya aquesta anècdota? Doncs que quan estem en plena adolescència i/o quan és el moment de descobrir com funciona i davant quins estímuls reacciona el nostre cos, és molt important tenir referents diversos.

Això no vol dir, necessàriament, que haguem de mirar vídeos de dones masturbant-se. Però sí que vol dir que les dones hem de començar a deixar d’amagar que ens masturbem. No, tampoc no cal publicar-ho al diari, però sí que comenci a ser una cosa molt menys tabú.

Fotograma del Documental “El Sexe Ignorat”

Potser el primer pas seria començar a mirar-se la vulva. No sé si heu vist el meravellós documental de TV3 “El sexe ignorat”, però allà explica de meravella la importància que té per a les dones conèixer la seva anatomia.

A partir d’aquí, el segon pas seria acaronar-se. Tocar-se. Però no amb la idea d’arribar a l’orgasme, necessàriament. Simplement tocar-se. Simplement normalitzar el contacte amb la nostra vulva.

Heu vist mai a un home estirat al sofà tocant-se, literalment, els ous? Oi que sí? Segur que fins i tot podeu recordar al vostre pare o avi fent-ho, sense cap mena de pudor. Oi?

Doncs sense haver de ser tan indiscretes, si no ho voleu, jo defenso que les dones també ens toquem, literalment, la vulva. Fes-ho. Quan siguis al sofà veient la tele, toca’t. Simplement posa’t la mà a dins dels pantalons i acarona’t. Posa-te-la a dins de les calcetes i toca’t. I, simplement, gaudeix d’estar en contacte amb la teva vulva.

A partir d’aquí, quan estiguis familiaritzada amb el contacte amb la teva vulva, busca imatges mentals o físiques que t’excitin o t’activin i prova de tocar-te mentre hi penses. Fes-ho de diferents maneres i no esperis arribar a l’orgasme en cinc minuts (potser ni tan sols hi arribes, les primeres vegades, i no passa res). Gaudeix del plaer de donar-te plaer!

Vídeos per aprendre a masturbar-me

Hi ha una eina meravellosa per aprendre a masturbar-te de la qual em sorprèn no haver-ne parlat encara per aquí, perquè ja fa molt que la conec. És una pàgina web que es diu OMGYes.

En ella hi podreu trobar els testimonis de dones valentes que expliquen com van començar a masturbar-se i que, a més, ens ofereixen la possibilitat de veure com ho fan. Sí, ens ensenyen com s’estimulen, quines tècniques fan servir i com les podem aplicar a nosaltres mateixes.

Encara que ja et masturbis de fa temps, pensa en si el teu procés de masturbació és variat o no. A vegades ens centrem molt en el que ja ens funciona i no ens donem l’oportunitat d’explorar altres maneres. Us convido a totes a fer-ho.

I, per descomptat, si malgrat tot sents que estàs bloquejada, que ets incapaç de donar-te plaer, que no acabes de trobar-te a gust amb el teu cos i la teva sexualitat, pots posar-te en contacte amb mi per començar el camí al teu autodescobriment.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!