La relació entre tabac i sexe és bastant complicada. Són moltes les persones que creuen (encara avui dia) que fumar és sexy, que queda “chic” o que fa “semblar adult”, però el cert és que el tabac no deixa de ser una droga i, com totes les drogues, no és inòcua per a l’organisme.

Segons dades de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, a Espanya el tabac és la segona substància psicoactiva més extesa en la població, de fet gairebé un quart dels espanyols confessa que fuma a diari. A més, hem de tenir en compte que la majoria dels nous fumadors són joves d’entre 15 i 24 anys i es situa com a la segona droga més extesa entre els estudiants després de l’alcohol.

Tot i aquestes dades és ben cert que després de la llei 42/2010 per la que es regulava l’ús d’espais de fumadors, el nombre de consumidors de tabac ha anat disminuint progressivament. Cada cop són més els fumadors que volen deixar de fumar, així que aquí van uns quants arguments més.

Problemes de fertilitat

El tabac afecta a la motilitat dels espermatozous, és a dir, a la capacitat de moviment que tenen i, per tant, a la capacitat de fecundació dels mateixos. Segons els darrers estudis els homes fumadors tenen una disminució de fins a un 75% en la fertilitat si els comparem amb població no fumadora.

De fet aquests problemes de fertilitat s’associen més aviat als components tòxics que deriven de la combustió de la cigarreta, que poden travessar directament la barrera testicular i, d’aquesta manera, afectar els espermatozous.

Avís important: per si de cas t’ho estàs plantejant, no, fumar no és un mètode anticonceptiu. Que fumis no vol dir que no hi hagi risc d’embaràs, així que protegeix-te!

Tabac i sexe: problemes d’erecció

El tabac afecta directament al sistema cardiovascular, de manera que les artèries que irriguen el penis també queden malmeses. En aquests casos és fàcil que aquesta afectació derivi en problemes d’erecció i, probablement, en problemes de sexualitat tant per al propi home com en parella.

Es calcula que el risc d’afectacions en l’erecció és fins a un 40% més gran en homes que fumen més d’un paquet al dia, ja que els vasos sanguinis queden més afectats provocant que arribi menys sang al penis i fent que l’erecció sigui més difícil.

La bona notícia és que quan es deixa de fumar es va recuperant l’activitat cardiovascular normal (si no és que hi ha associada alguna patologia més greu) i, per tant, la normalitat en les ereccions es reprendrà.

Problemes amb l’orgasme

Segons alguns estudis realitzats per la OMS el consum habitual de tabac podria reduir l’excitabilitat en les dones i provocar que l’orgasme costi més en arribar. Probablement també té a veure amb la irrigació que arriba a les zones sensibles, igual que dèiem abans amb el penis.

A més, sembla bastant clar que el tabaquisme en dones afecta a la lubricació vaginal, per la qual cosa si ets una dona fumadora potser has de començar a pensar en fer servir lubricant extern de forma diària, aquí t’explico com triar-ne un que et sigui ben útil.

La cigarreta de després

Tenint en compte que la nicotina és una substància que produeix una excitació cerebral i una sensació de relax (sí, sé que sembla contradictori, però no ho és), potser si la necessitem després de l’acte sexual és que no hem quedat tant satisfets com ens pensàvem, no? ;)

Bromes a banda, moltes persones diuen que “necessiten” aquesta cigarreta de després. L’associació aquí entre tabac i sexe, més que pels efectes purs de la droga, que també, és deu més aviat a la dependència psicològica, és a dir: el nostre cervell ha vinculat l’estat de relax de després del sexe a la cigarreta, i ara no entén una cosa sense l’altra.

Deixar de fumar

Si vols deixar el tabac hi ha teràpies per deixar de fumar i grans professionals que poden ajudar-te. L’important és que n’estiguis convençuda o convençut i que ho facis més per tu que per les pressions externes.

Si deixes de fumar el teu cos t’ho agrairà, i el teu sexe també. En vols més motius? ;)

Comparteix a les teves xarxes!