Foto agafada d’aquí

El món de les joguines sexuals és amplíssim. No sé si us heu passejat mai per una botiga eròtica (si no ho feu, ja trigueu) però pot resultar una mica xocant veure tantíssimes opcions. Pot arribar a ser realment molt difícil acabar de decidir-se per una joguina eròtica quan no n’hem fet servir mai cap.

Hem de tenir en compte que són productes que, en ocasions, poden tenir un preu bastant elevat i que, per descomptat, no es poden tornar a la botiga. Així que molta gent es tira enrere perquè no sap com encertar.

La sexualitat a partir dels 50 pot canviar. Les sensacions poden ser diferents per temes físics, però també per temes psicològics (la barrera dels 50 pot resultar molt xocant per a algunes persones), així que pot ser un molt bon moment per començar a plantejar-nos posar-hi complements.

Avui us porto una petita guia de joguines sexuals per a adults que mai no han tingut cap joguina sexual o bé per a aquells que volen buscar noves sensacions.

Bala vibradora

Una molt bona opció per iniciar-se en això de les joguines sexuals.

Les bales vibradores ens permeten començar a experimentar amb la vibració. És una sensació que, si mai no l’has experimentat, pot resultar una mica desconcertant a l’inici.

Recomanació per a dones: compra’t també un bon lubricant, posa’n una goteta a la punta de la bala i vés apropant-la a poc a poc al clítoris. No hi vagis directament, potser serà massa intens.

Recomanació per a homes: també la podeu fer servir. La sensació de vibració a la zona de la base del penis, just per sobre dels testicles pot ser molt plaent.

Contres: no solen tenir regulador d’intensitat, així que si et sembla massa intens pots posar-te’l per sobre de les calcetes o calçotets o tocant els llavis majors en lloc de directament sobre el clítoris.

Si mai no has tingut cap vibrador, començar amb aquest petitet és bona opció. Surten bé de preu i, si no t’agrada, no hi hauràs apostat massa.

Dildo clàssic

Potser no havies sentit mai la paraula dildo. Potser et sona més allò de “consolador”, oi? Però veuràs, és que estic bastant en contra de la paraula consolador… consolar-me de què? Quan fem servir aquestes joguines sexuals no volem consolar-nos (sembla que diguem que ens estem resignant), el que volem és gaudir. Per tant, fem servir la seva paraula tècnica: dildo.

Un dildo és una joguina dissenyada sobretot per fer penetracions. El de la imatge que poso aquí és per fer penetracions vaginals, no serveix per a penetracions anals (si voleu més informació de sexe anal podeu anar a aquest article que vaig escriure fa un temps).

En aquest cas sí que diria que és una joguina dissenyada sobretot per a persones amb vagina. La seva utilitat radica en fer penetració, bàsicament, així que si no ets una persona a qui li agradi molt la penetració… doncs potser no és la joguina per a tu.

L’avantatge d’aquest model en concret és que la part plana que pots veure a un dels extrems serveix per anar a buscar i estimular el punt G (aquí podeu trobar una mica més d’informació sobre el punt G). Per descomptat, es pot fer servir en parella, com a part del joc sexual, per fer penetració d’una manera diferent.

Recomanació: sempre fer-lo servir amb un bon lubricant!

Vibrador clàssic

Si ja has provat la bala vibradora i veus que t’agrada la sensació de vibració als teus genitals, el següent pas seria un vibrador clàssic. Però n’hi ha tantíssims al mercat que fins i tot a mi m’ha costat seleccionar-ne un per recomanar aquí.

Finalment m’he decidit per aquest que m’ha semblat que té un disseny còmode (l’anella ajuda molt a dirigir la vibració cap a on tu vols) i elegant. Però sobretot l’he triat per la forma, aquesta forma en corba fa molt fàcil i natural la penetració (i aquest fins i tot el podria recomanar per a sexe anal, sempre i quan es netegi bé entre un ús i l’altre).

Recomanació per a penetració vaginal: agafa un bon lubricant i posa’n unes gotes per sobre del vibrador. Posa’l en la primera velocitat de vibració i passeja’l per sobre dels llavis menors, del clítoris, de l’entrada de la vagina… un cop notis suficient excitació comença a jugar introduïnt-lo lentament dins la vagina. Ves regulant la velocitat i la profunditat de penetració al teu gust. Pensa que a moltes persones la penetració profunda no els agrada, així que jugar amb el vibrador per la primera meitat de la vagina pot ser una experiència molt excitant.

Vibrador de parelles

Potser el que us ve de gust és provar un vibrador que us estimuli a tots dos alhora mentre teniu relacions sexuals amb penetració. Si és així, la recomanació és ben clara: un vibrador en forma d’U que farà que tots dos pugueu gaudir en el mateix moment.

Aquest tipus de joguines sexuals acostumen a anar amb comandament a distància per poder regular la intensitat i el mode de vibració sense haver de tocar l’aparell.

El funcionament és bastant simple: un cop l’excitació és suficient com per fer penetració (recordeu, de forma general, no inicieu cap tipus de penetració si no hi ha una bona excitació), la part més prima d’aquest vibrador en forma d’U s’introdueix a la vagina (havent-hi posat lubricant abans) i la part més grossa queda tocant la zona del clítoris. Llavors el penis pot entrar també dins la vagina (sí, no us preocupeu, hi poden cabre les dues coses, però si fa mal, per suposat, hem d’aturar i seguir estimulant d’una altra manera i/o posar més lubricant directament sobre el penis).

La vibració d’aquest aparell es transmetrà tant a la vagina, com al clítoris, com al penis i els testicles, de manera que és una sensació nova que pot donar molt de joc.

Lubricants

A vegades, posar salsa a la nostra vida sexual pot consistir en un canvi petit. Afegir un bon lubricant a les nostres relacions sexuals (soles o en parella) pot fer que tinguem sensacions molt diferents.

Podeu llegir l’article “com triar un bon lubricant” on ja us explico moltes coses sobre ells, però pel tema que ens ocupa us en recomano tres tipus:

 1. El lubricant neutre. Un gel sense olor i sense color que farà que les sensacions de la vulva, la vagina i el penis siguin diferents. Ajuda a lliscar, afavoreix la sensació d’humitat, pot ajudar en la penetració…
 2. El lubricant creatiu. Exactament igual que l’anterior però amb tota una gamma de gustos, olors i efectes que poden donar molt de joc tant per a estimular zones erògenes com per a fer un bon massatge eròtic o per donar-li un gust diferent al sexe oral. Un lubricant amb gust de piruleta? Un amb gust de meló i mango? Un oli amb efecte calor i gust de síndria? Tot és possible!
 3. El vibrador líquid. No és ben bé un lubricant, però s’adiu molt bé en aquesta secció. És un estimulant de zones erògenes, especialment indicat per al clítoris i el gland del penis, però que també es pot fer servir als llavis (tant els de la vulva com els de la cara). La característica principal d’aquests lubricants és que produeixen una sensació de formigueig que pot arribar a semblar una vibració i que pot ser molt agradable i divertida.

Extra: boles xineses

Ho poso com a “extra” perquè no entraria ben bé en la categoria de joguines sexuals, tot i que molta gent ho utilitzi com a tal.

En realitat, les boles xineses estan dissenyades per ajudar a exercitar el sòl pelvià i no tant per excitar. La idea és que la bola ha de quedar inserida a la vagina mentre fem alguna activitat (tipus anar a fer un passeig, netejar la casa o el que sigui) i, amb el propi moviment del cos, les parets vaginals van movent-se i, per tant, exercitant-se. Aquí podeu veure tot un article dedicat a elles.

Les poso aquí perquè a partir d’una certa edat, amb la possible aparició de la menopausa, tota la zona vaginal pot quedar afectada. Una bona manera de mantenir-la en forma i ajudar-la a no perdre tant la seva lubricació natural pot ser fer servir les boles xineses.

Si tot i aquest article encara no saps massa per on començar sempre pots posar-te en contacte amb mi i explicar-me què t’agradaria o què necessites i provaré d’assessorar-te.

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!