Ha arribat ja setembre. El mes en el qual tot recomença. Comença el curs escolar i, quan era petita, això significava retrobar-me amb amics, tornar a la rutina, als horaris… i això em feia estar en pau.

De fet la rutina sembla que hagi de ser la nostra enemiga: “la rutina em mata!”, “vull sortir de la rutina”, “la rutina acaba amb les relacions”… però en realitat per al nostre cervell tenir unes rutines constants és molt beneficiós. I sí, també per a les relacions i el sexe.

La rutina i l’avorriment

Moltes vegades associem la rutina a l’avorriment i no necessàriament han d’anar agafades de la mà. La rutina és aquella manera de funcionar que fa que sapiguem què passarà més o menys cada dia de la setmana. Ja sé que sona súper avorrit, però imagineu què passaria si no tinguéssim rutines.

Resultat d'imatges per a "desesperacion"
No sé en quin dia visc, tu!

Tot el dia serien coses noves. Entraríem a treballar cada dia a una hora diferent, sortiríem també ves a saber a quina hora, potser ens tocaria treballar un dissabte fins les 10 de la nit, però tindríem un dimarts lliure, llavors com podríem fer plans, per exemple?

Imagineu-vos que a les escoles fos igual: cada dia rebríem un missatge dient-nos a quina hora hauríem de portar als nens i a quina recollir-los. Cada dia a hores diferents. Dies de festa perquè sí, sense cap sentit. No us atabala una mica la idea?

Així doncs, coincidireu amb mi en què la rutina no té perquè ser avorrida. És organitzada, si voleu. Però pot donar lloc a diversió, si sabem que de dilluns a divendres, de 9 a 17 hem de treballar, també sabem, per tant, que a partir de les 17 tenim la tarda lliure i ens podem planificar fer una activitat divertida. No?

Rutina i parella

Quantes vegades heu sentit allò de que la rutina mata la parella? Jo moltíssimes. És com que tenim la idea que hem de fugir d’allò planificat, que hem de ser súper creatius, funcionar per rampells, la passió. Ai, la passió.

Doncs resulta que la rutina és una manera d’afiançar les bases de la parella. Tenir certs horaris determinats, certes coses a fer en dies concrets (per exemple, fer la compra els dimarts a la tarda), fa que els integrants de la relació tinguin més espai mental per poder dedicar a la parella.

Què vull dir? Doncs que si cada dia haguéssim de planificar horaris diferents al dia anterior i al dia següent, sense saber quines hores tindrem disponibles per a nosaltres, per fer les coses de casa, per trobar-nos amb els amics… imagineu l’estrès que suposaria. No podríem suportar-ho massa temps.

Així que una bona idea és marcar aquelles coses que s’han de fer sí o sí en la parella en un calendari: fer la compra, netejar la casa, posar rentadores, quedar amb amics, tenir relacions sexuals…

Rutina i relacions sexuals

Aquí és on la gent normalment explota a consulta i em diu que això de programar les relacions sexuals no és una opció.

-Per què? – pregunto.

-Perquè no, perquè això ha de sortir natural, perquè jo no sé si tindré ganes de relacions sexuals el divendres al vespre, per exemple.

Evidentment, no podem preveure les ganes que tindrem o no, però el que està clar (i moltes i molts coincidireu amb mi) és que si no tenim una estona reservada no hi haurà manera de trobar-nos, sempre sortiran mil coses a fer que passaran per davant. I de sobte un dia mirarem enrere i… portem 3 setmanes sense temps per a nosaltres!!!

Ah! Doncs haver-ho programat.

-És que això ha de sortir natural!!!

Quina mania amb això de la “naturalesa”, tu. A veure, que sí, que està molt bé seguir els instints, a vegades. Que és molt emocionant i excitant que de sobte t’agafi un “arrebato” i tingueu una relació sexual per sorpresa. Però esperar que totes les relacions sexuals d’una parella estable surtin així és ser una mica il·lús, sense voler ofendre ningú.

Programar les relacions sexuals

Imagina que és divendres a la nit. Estàs a casa, ja has sopat, ja portes el pijama i estàs al sofà veient la sèrie que t’enganxa. De sobte reps un whatsapp d’una amiga: “ei, que fan un concert d’aquí mitja hora d’aquell grup que ens encanta!!!”.

Probablement et faci molta mandra aixecar-te del sofà, vestir-te, sortir… Oi?

Però què passa si el whatsapp el reps un dilluns i et diu: “ei, que el divendres fan un concert d’aquell grup que ens encanta!!!!”?

Doncs que probablement, el divendres ja vagis tot el dia planificant el moment d’arribar a casa, dutxar-te, vestir-te, sortir i gaudir del concert. I ho faràs amb il·lusió i amb ganes!

I com sabies dilluns que divendres et vindria de gust el concert?

……..

Je! Doncs el mateix.

-Oh, és que si el concert no em ve de gust al final, doncs no hi vaig i tots contents!

Ah, i si no tens ganes de tenir relacions sexuals la teva parella s’enfadarà? Potser és això el que ens hem de fer mirar, no?

Així doncs, i feta aquesta reflexió, per què no començar a programar estones de parella que ajudin a trobar-vos i a crear espais per a que es facilitin les relacions sexuals?

Resultat d'imatges per a "sensualidad en pareja"
Quedeu per tocar-vos

Què us sembla fer un calendari de trobades? Poden ser trobades curtes (per exemple, reservar-vos deu minuts abans de fer el sopar dimarts per a fer-vos una dutxa junts) o trobades llargues (per exemple, reservar-vos una tarda de dissabte per fer-vos massatges o per estirar-vos al sofà sense roba).

No es tracta, per descomptat de programar un: divendres de 19 a 19:15 farem un polvo al llit, i tindrem quatre orgasmes. Perquè evidentment no podem programar els polvos com a tal, però sí que podem programar les relacions sexuals si les comencem a entendre com trobades on potenciarem la intimitat i la complicitat de la parella.

Si teniu cap dubte o creieu que no us en sortiu per retrobar-vos en aquesta intimitat de parella podeu posar-vos en contacte amb mi i treballarem per a que us torneu a trobar! :)

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!