Els dubtes sobre la lubriació femenina són bastant habituals. Sovint no coneixem el nostre cos perquè no ens han explicat massa res. De nou, el problema de la falta d’educació sexual. En fi.

El cas és que he rebut aquesta pregunta per Twitter i crec que és interessant compartir la resposta en obert:

Tinc una pregunta de les meves per falta de coneixença del meu cos. Quan fem pipí, traiem líquid de la bufeta. Quan un senyor és corre, treu líquid emmagatzemat als testicles (suposo bé, oi?).
Quan jo em corro, tot aquell líquid, que és molt, on era abans? On emmagatzamem les dones?

DM Rebut per Twitter

Comencem!

Lubricació sexual

El primer que hem de saber és que la lubricació sexual està present tant en cossos amb vulva com en cossos amb penis. El lubricant serveix, com el seu nom indica, per lubricar els conductes. Sí, exactament el mateix que fa el lubricant del cotxe, ajuda a que les diferents peces del motor no es facin malbé degut al fregament.

Doncs el lubricant del cos humà serveix pel mateix, a grosso modo: per mantenir els genitals sans i que no es facin malbé i, evidentment, per quan tenim relacions sexuals amb penetració que el fregament no faci que ens fem mal.

Dit això és important que diferenciem el lubricant del semen. El lubricant és una part del semen, no ho és tot. Quan hi ha l’ejaculació pel penis el que surt és una mescla d’espermatozous i lubricant a la que li diem semen (us recomano llegir aquest article on ho explico amb més detall).

Per tant, responent a la primera part de la pregunta, no, el líquid seminal no està emmagatzemat als testicles. El que s’emmagatzema als testicles són els espermatozous que, davant de l’excitació sexual, surten del seu repòs per anar-se mesclant amb els lubricants que faran que quan s’ejaculi es faci més fàcil la fecundació.

On s’emmagatzema la lubricació sexual?

En realitat no tenim un magatzem pròpiament dit. De fet, el lubricant es fabrica sota demanda. M’explico.

Ja he dit que totes i tots tenim lubricant, i de fet se’n fabrica de dia i de nit, en petites quantitats que són les que fan que es mantingui el sistema hidratat i no hi hagi problemes funcionals.

Aquest lubricant en petites quantitats es crea i és reabsorbit pels propis teixits (per més informació sobre la lubricació genital femenina us recomano aquest article: pròstata femenina). Si en sobra una mica s’excreta per la vagina o pel penis en petites quantitats que moltes vegades passen desapercebudes.

Quan ens excitem, però, la demanda de lubricant creix i el cos es posa a produïr-ne de forma massiva (respecte a la lubricació vaginal us recomano que llegiu aquest article, bastant més complet, per acabar d’entendre bé què us vull dir). Com que en produeix tant, els teixits no donen a l’abast a reabsorbir-ho tot i, per tant, ha de ser excretat. En els cossos amb penis això es farà mitjançant l’ejaculació, sobretot, però en alguns casos també hi haurà grans o petites quantitats del que s’anomena líquid preseminal.

I l’ejaculació femenina?

En el cas de les dones què passa amb el sobrant de lubricant? Doncs sembla que sí que hi ha un petit magatzem de lubricant que sobra, i de fet quan us digui el nom segur que us sonarà: el famós PuntG.

Sí, sembla ser que aquesta zona de la vagina és una mena d’esponja que el que fa és, precisament, emmagatzemar tot aquest lubricant mentre dura l’excitació.

És des d’allà des d’on pot sortir en arribar l’orgasme. Quan tenim un orgasme tota la zona pèlvica es contrau, especialment tota la zona de l’úter i del sòl pelvià. Aquestes contraccions, si són molt intenses, poden fer que aquesta esponja s’espremi i que tota la lubricació allà continguda es deixi anar de cop donant lloc a la famosa ejaculació femenina o squírting (us recomano llegir aquest article: 6 mites sobre l’ejaculació femenina).

I què passa si no surt tota aquesta lubricació de cop? Doncs absolutament res de dolent. De fet no s’ha demostrat que l’ejaculació femenina doni lloc a més plaer, és simplement una característica més. Si no surt tota aquesta lubricació el cos l’anirà reabsorbint poc a poc o bé l’anirà expulsant a poc a poc.

Tens dubtes?

Si encara tens preguntes sobre aquest o qualsevol altre tema relacionat amb la sexualitat no tinguis cap dubte a posar-te en contacte amb mi i et respondré encantada!

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  ————————

  Siusplau, entengueu que això és un article divulgatiu i la cosa és bastant més complexa que això, estic simplificant per a que tothom ho pugui entendre sense dificultats.

  Comparteix a les teves xarxes!