En aquesta imatge podeu veure, en vermell, la musculatura de sòl pelvià

La relació entre el sòl pelvià i la sexualitat és molt estreta. De fet m’atreviria a afirmar que no es pot entendre una sense l’altre.

El problema radica en que no li fem prou cas al nostre sòl pelvià tal i com us explicava en aquest article titulat “enfortir el sòl pèlvic amb boles xineses“.

Per què no li fem cas? Doncs perquè ningú ens ha explicat fins fa molt poquet la importància que té en la nostra salut física i sexual. Tant si tens vulva com si tens penis, el sòl pelvià és un element principal per a la teva sexualitat.

Fisioteràpia de sòl pelvià

Tot i que en parlo moltíssim de sòl pelvià a la meva consulta amb les meves i els meus pacients he de reconèixer que jo no sóc experta en aquesta zona del cos. Ja m’agradaria a mi ser experta en tot el que té a veure amb la sexualitat, però llavors hauria de fer la carrera de medicina, de fisioteràpia, de sociologia, de biologia… i no em dóna la vida per més, a mi.

Les veritables expertes en aquest conjunt muscular tan important són les fisioterapeutes de sòl pelvià. Sí. Fisioterapeutes especialitzades en aquesta zona. Sí, treballen muscularment aquesta zona tan sensible i ho fan de manera increïblement acurada.

No és cap secret que molts dels meus pacients i de les meves pacients en algun moment són derivats a la consulta d’una especialista per a que en faci una bona valoració. Sempre defensaré que és molt bona idea fer-se una ullada i comprovar que tot va bé (i si alguna cosa no va bé, començar a fer feina específica).

Enfortir el sòl pelvià

La majoria de vegades el treball que recomanen les fisioterapeutes és un treball de reforç de la musculatura ja que sovint queda afectada pels embarassos, els augments de pes, els esports d’impacte (sobre el tema us recomano el meu article “running: complicacions per al penis“) i altres…

Imatge de biofeedback de sòl pelvià (fes click per anar a la font de la imatge)

Els exercicis de tensió i distensió de la musculatura són coneguts com exercicis de Kegel. En aquest article us explico una manera divertida de fer-los: “hacer ejercicios kegel sin aburrirse“. I com us explico en aquest mateix article és molt important per a una bona realització dels exercicis que tinguem una eina de feedback, és a dir que puguem veure si l’exercici que fem és correcte o no.

Les fisioterapeutes de sòl pelvià tenen màquines de biofeedback que transmeten els impulsos a través d’un aparell que s’inserta a la vagina i es poden veure els resultats en una pantalla.

Això és fantàstic però, evidentment, aquests aparells són molt cars i no podem tenir-los a casa. Això pot ser un problema perquè tot i que nosaltres pensem que estem fent bé els exercicis de Kegel moltes vegades no som conscients que, per exemple, deixem de fer força.

Biofeedback de sòl pelvià a casa

Una solució per fer bé els exercicis a casa pot ser un aparell mecànic de biofeedback com aquest.

Tot i que sembli molt estrany i molt futurista en realitat és molt simple de fer servir i d’entendre la informació que ens dona.

La part més ampla, la que es veu a la part inferior de la imatge, és la que s’ha d’inserir dins la vagina mentre estem reclinades en una superfície còmoda i amb les cames obertes.

L’antena queda, doncs, fora de la vulva mirant cap amunt. Com interpretem la informació? Molt senzill, amb l’aparell ben posat simplement has d’apretar la musculatura (fer un Kegel) i veuràs com l’antena puja (com si es posés erecta…). Si aguantes la tensió muscular, l’antena quedarà quieta i ben amunt. Però pot ser que la teva musculatura no estigui prou forta i poc a poc vegis com va baixant. Això t’indicarà que has de redirigir la força i exercitar.

Com veieu és una bona manera de saber com fem els exercicis de kegel i fer-los de manera més òptima. Podeu trobar aquest aparell a algunes botigues i també a Amazon (si seguiu l’enllaç hi aneu directes).

Evidentment, la recomanació és que feu una visita a una fisioterapeuta de sòl pelvià que us ajudi a determinar el tipus concret d’exercici que necessiteu (si és que en necessiteu), però si més no, amb aquest aparell podreu anar amb més idea.

Si tens dubtes sobre el tema o vols que et recomani alguna fisioterapeuta en concret, també pots posar-te en contacte amb mi sense compromís!

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!