Parlarem avui d’erecció, però sobretot de les respostes sexuals associades al penis. Perquè tot i que és cert que les dones tenim una desconeixença brutal respecte al nostre cos, també és cert que d’educació sexual anem molt curts. Tots. 

Saber quins mecanismes segueix el penis i el cos de la persona amb penis serà una molt bona manera d’entendre moltes coses que, potser ara, et preocupen. 

Us faig el resum de l’article:

Erecció no significa excitació

Excitació no significa orgasme

Orgasme no significa ejaculació

Així, en negreta i tot, perquè quedi ben gravat a les vostres retines. Llegiu-ho amb calma. Repetiu les tres frases en veu alta. Penseu si hi esteu d’acord o no. Reflexioneu sobre quantes vegades hi ha hagut mals entesos en les vostres relacions sexuals per assumir just el contrari del que diuen les frases. 

Erecció no significa excitació

Podem transformar la frase en la seva inversa i serà igualment vàlida: falta d’erecció no significa falta d’excitació

Aquesta és una de les situacions que més problemes donen en el sexe compartit a les persones que pateixen de problemes d’erecció. Tot sovint la parella diu frases del tipus: “si no se t’aixeca és que no t’excito prou” o “si em desitgéssis se t’aixecaria súper ràpid”. 

Doncs no. Ni una cosa ni l’altra. La persona amb penis pot estar mentalment molt excitada, molt “catxonda”, amb moltes ganes de sexe i molt de desig sexual cap a la seva parella i, tot i així, no tenir erecció. Per què? Doncs això pot passar per molts motius i si passa sovint i preocupa a qui li passa o a la parella és important treballar-los bé a consulta, tant sol com en parella. Pots veure aquí l’explicació del que fem a teràpia

Excitació no significa orgasme

Aquesta afirmació valdria per totes les persones, no només per a aquelles que tenen penis. Que estiguem excitats no vol dir, necessàriament que haguem d’arribar a l’orgasme. Ni tan sols que ho vulguem. I no, si no arribes a l’orgasme no et faran mal els ous. Tranquil. 

Entendre aquesta frase significarà relaxar-nos molt a nivell sexual. Si no tinc obligació d’arribar a l’orgasme, tots dos estarem molt més tranquils, simplement gaudint dels nostres cossos, de les sensacions i les emocions que es mouen. Sense atabalar-nos per arribar a un objectiu concret. 

A vegades simplement volem gaudir d’una estona de carícies i mimos, i no passa res. A vegades només volem sentir excitació i ens fa mandra arribar a l’orgasme. A vegades, simplement, passa. Per molt excitada que estigui una persona, aquell dia no arriba a l’orgasme. I no passa res. 

Evidentment, si això és una constant i genera malestar a la persona que ho pateix , es pot treballar a consulta (si genera malestar a la parella, però a la persona que ho pateix no, qui haurà de treballar-ho és la parella). 

Orgasme no significa ejaculació

I aquí sí que hem topat amb la complicació. Potser a alguns us ha petat una mica el cap. Penseu-ho en femení, oi que no totes les persones amb vulva quan tenen un orgasme ejaculen? Doncs els penis tampoc. Però és que, a més, si invertim l’ordre de la frase també és vàlida: ejaculació no significa orgasme

Orgasme i ejaculació són dos fenomens diferents el que passa és que de forma habitual es donen junts i per això tendim a confondre’ls. Per no allargar massa l’explicació faré un petit resum (i potser un dia en faig un article complet, mentre tant, podeu llegir la wikipedia): l’orgasme té a veure amb les contraccions del sòl pelvià (sí, els homes també en tenen) i la sensació de plaer intens que va acompanyada, normalment però no sempre, d’una sensació de relaxació muscular després. L’ejaculació és l’expulsió, del semen en el cas de tenir penis, o de l’excés de lubricant en el cas de tenir vagina (recomano llegir l’article “lubriació vaginal: hi ha magatzem?”). 

Així doncs, pot haver-hi ejaculació sense orgasme? Sí. No són pocs els homes que experimenten aquest fenòmen. Sobretot es dona en casos d’ejaculació precoç, quan s’està tan pendent d’evitar l’ejaculació, que la sensació de plaer es desdibuixa i no es viu com un orgasme. 

Pot haver-hi orgasme sense ejaculació? En el cas de les dones, tenim assumit que sí, que no totes experimenten ejaculacions amb tots els orgasmes. En el cas dels homes també passa. Pot haver-hi orgasme, la persona pot experimentar un plaer molt intens, sense que aparegui l’ejaculació. Hi ha persones amb penis que s’entrenen per a aconseguir-ho (amb un seguit d’exercicis de masturbació que ara no venen al cas, però que si hi ha interès ja en parlarem) i d’altres a qui els passa de forma natural. Si no és una cosa que et preocupi, endavant, sovint quan hi ha orgasme sense ejaculació en el cos d’un home, sol haver-hi la possibilitat de multiorgasme. 

Quan hauria de consultar a un especialista?

Doncs, com sempre dic, això dependrà molt de la teva vivència. Si algun dels supòsits anteriors implica que et sentis malament amb tu quan tens sexe, o t’impedeix gaudir de la teva vida sexual, o bé et limita a l’hora de fer alguna cosa, llavors et recomano que et posis en contacte amb mi, sense cap compromís, m’expliques la situació i veiem quina és la millor manera de treballar-la

Pots fer-ho, com sempre, per mail o bé amb aquest formulari que et deixo aquí. 

  Nom:

  Correu electrònic:

  Telèfon:

  Missatge:

  Assegura't d'haver escrit bé la teva adreça de correu electrònic. Si hi ha alguna errada serà impossible que poguem posar-nos en contacte.

  Comparteix a les teves xarxes!