Ja fa temps que vaig dir-vos que el llibre “Explica-m’ho” de l’editorial Takatuka era un dels llibres imprescindibles en l’educació sexual de la canalla (i dels adults, també).

Des de 2016 ha estat, sense cap mena de dubte, el llibre que he recomanat a tothom tenir a casa. Un llibre senzill, divertit i amè, però també molt complet, molt rigorós i amb molta, molta teca.

Encara més preguntes

Per als que ja el teniu a casa, per fi ha arribat l’ampliació del llibre: “Explica’m-ho TOT” (en castellà, Cuéntame más cosas). En aquest nou llibre trobareu més preguntes i respostes que us salvaran la conversa sobre sexualitat que, potser, teniu por de tenir.

I és que, sovint els pares i mares tenim molt bona intenció però, com justament em deia una pacient avui: “és que si a mi em fa vergonya parlar de sexe, com els n’he de parlar als meus fills?”.

Per això aquests dos llibres són, de debò us ho dic, IMPRESCINDIBLES a qualsevol casa. Tant perquè la canalla els llegeixi o els miri, o hi curiosegi, com perquè els pares puguin llegir preguntes que els poden fer en qualsevol moment els seus fills i filles, i poder-se preparar per donar respostes adequades sense por a si explicaré massa o massa poc.

Què hi trobaràs, al llibre

Doncs com en l’anterior edició, un munt de preguntes fetes per canalla de 7 a 10 anys a escoles alemanyes, d’on és l’autora, la Katharina von der Gathen.

La Katharina és educadora sexual i treballa amb un munt de projectes educatius sobre sexualitat amb nens de primària. Quina sort que hi hagi països que realment aposten per aquests projectes…

Doncs dins del llibre trobaràs aquestes preguntes i les seves respostes, totes il·lustrades de forma súper divertida per l’Anke Kuhl, una il·lustradora que ha treballat ja en diversos projectes amb la Katharina.

Aquí et deixo algunes imatges del llibre, el que tinc està en castellà, però te’n podràs fer una idea:

L’importància de l’educació sexual

Vull aprofitar per recordar, un cop més, l’importància que té l’educació sexual. A tots els nivells.

S’ha de començar a treballar la sexualitat des de ben petits, és per això que llibres com aquest o d’altres (podeu veure’n un recull aquí) haurien d’estar sempre a casa, per a que des de ben menuts i menudes puguin familiaritzar-se amb la sexualitat, puguin créixer en un entorn on entenguin que no és tabú llegir sobre sexualitat, saber sobre sexualitat, parlar sobre sexualitat.

També és important que la comunitat educativa estigui al cas de les necessitats sexuals dels alumnes. Els centres educatius haurien d’apostar per una educació sexual des de la primera infància, amb tallers per a pares, mares, famílies i comunitat educativa a càrrec de persones especialitzades en el tema.

Si la societat fes aquesta inversió tindríem una societat molt més sana mental i físicament, més conscient de les seves necessitats i de la necessitat de respectar la dels altres. Amb molts menys tabús, menys agressions sexuals…

Què, cal que t’expliqui més coses per a convèncer-te que l’educació sexual activa ha de començar ja?

On puc comprar el llibre

Pots comprar-lo a qualsevol llibreria, si no el tenen, demana’l que te’l portaran amb il·lusió.

També el pots comprar online i no cal que li donis diners a Amazon: pots comprar-lo aquí (clicka l’enllaç), i part dels diners que paguis se n’aniran a una llibreria independent, que serà molt feliç de que no li hagis comprat al senyor Bezos.

Comparteix a les teves xarxes!