Crítica literaria – La casa de la caridad (Ulrike Shcweikert)

Después de las reseñas de Míster y de Piso para dos, me toca hacer reseña de "La Casa de la Caridad", el tercer libro que me envían para reseñar. La verdad es que es un libro que me ha parecido un poco insulso, no me ha enganchado la historia. "La casa de la caridad" explica la historia de la Charité, un hospital de Berlín allá a finales del siglo XIX cuando la medicina era prácticamente toda investigación y las enfermedades se contagiaban alegremente de un paciente a otro. En ese entorno el libro sigue la vida de tres mujeres que

By |Dimarts, Juliol 30, 2019|Categories: Llibres, Opinió|

Vertellis: joc de cartes per generar conversa

Heu vist la campanya de Nadal de 2018 d'Ikea? Preneu-vos uns minuts per fer-ho. De debò. Val la pena. Ja? Què us sembla? Jo, cada cop que veig l'anunci ploro. Digueu-me sensibleta, o el que volgueu, però no puc evitar pensar que és tan real, tan cert, que coneixem tan poc a les persones que tenim al voltant... a aquelles persones més properes. Concretament jo penso en els meus quatre avis. En totes les coses que els preguntaria ara si encara fossin vius. Però ja no hi són. Van morir amb tot d'històries per explicar que ningú va voler/poder escoltar...

By |Dimecres, Desembre 12, 2018|Categories: Opinió, Personal|Tags: , , |

Jo no vull preliminars

Quan pensem en una relació sexual completa sembla que la majoria de la nostra societat està d'acord en què hi ha com tres parts diferenciades: Els preliminars El coit, el polvo, el folleteo... L'estoneta de després Sí, no? Crec que qui més qui menys estarà d'acord en que això és el que és una relació sexual "de debó", la que compta, la que està "ben feta", la que ens han dit que val com a "polvo". Això és una relació sexual completa. Bé, en realitat moltes persones podrien acceptar que una relació sexual completa també és només els preliminars i

Lligar online: consells i experiències

Lligar online sembla que sigui una activitat molt moderna, molt de millenial (ara que es porta tant aquesta expressió, permeteu-me que la faci servir), però el cert és que des que internet va arribar al gran públic persones de totes les edats han lligat (i lliguen) online. Hi ha qui diu que és molt fàcil lligar online. D'altres que només troben males experiències o que costa molt seleccionar persones que puguin ser bones candidates, sobretot per a formar una parella estable. "Buscar un polvet d'una nit per internet és fàcil, qualsevol app que serveixi per a això t'ho posa molt senzill.

By |Dilluns, Novembre 19, 2018|Categories: Opinió, Parella, Preguntes|Tags: , , , |

Incels

És possible que la paraula "incels" no et soni gens. O potser sí, però no tens massa idea de què és. És normal, se li ha donat poca publicitat a aquest grup de persones i mira, trobo que millor, la veritat. Probablement és el que busquen, els "incels", publicitat de la seva "causa", admiració dels seus iguals. Tot i així, crec que és necessari que sapiguem que existeix aquest grup de gent que, bàsicament, estan ressentits i molt enfadats amb el món per no poder tenir relacions sexuals amb dones. Sí. Sí. Ho has llegit bé. Que significa "incels" Doncs

By |Dilluns, Maig 28, 2018|Categories: Opinió, Sexologia|Tags: , , , |

Perquè és una mala idea mirar el mòbil de la teva parella

Els telèfons mòbils són molt més que telèfons, si us dic això no us descobreixo cap cosa nova. Avui en dia fem servir els SmartPhones per a gairebé qualsevol cosa, des de comprar fins a jugar, passant per, de tant en tant, fer-hi alguna trucada. A la nostra societat és estranya la persona que no té un mòbil personal que porta a tot arreu no fos cas que es perdés. Però aquest aparell que tantes coses pot fer per nosaltres, és sovint una font de conflicte quan parlem de parelles. No és gens estrany que arribin a consulta persones que

By |Dimarts, Maig 30, 2017|Categories: Opinió, Parella|Tags: , |

Aprendre a fer sexe

Si has d'aprendre a fer una recepta de cuina com ho fas? Imagina, què sé jo, que vols aprendre a fer truita de patates. I em diràs: "ei, però si la truita de patates la sap fer tothom, és patates, ous i ceba". O ceba no. Tant és. I et diré: "sí, tens raó, la truita de patates no té cap misteri, però si no n'has vist fer mai cap, creu-me, no te'n sortiràs". I tindré raó, perquè tu voldràs fer-la i et sortirà un nyap, molt probablement. I doncs, què faràs, per aprendre'n? Primer miraràs com és una truita de

By |Dijous, Novembre 3, 2016|Categories: Opinió, Reflexions en veu alta, Sexologia|Tags: , , |

La mida no importa

Suposo que no és la primera vegada que sentiu aquesta afirmació: "la mida no importa". I tot i que es diu, i es re-diu, els homes no se l'acaben de creure. I les dones tampoc no massa. De fet, fa un temps responia a una consulta d'un noi que n'estava molt preocupat, per la mida del seu penis, i és que és una de les consultes que més em fan els homes: confessen que estan acomplexats per la mida del seu penis, els fa por no donar la talla, quedar-se curts. Doncs bé, homes i dones, us ho torno a dir

El dolor en la penetración tiene solución

En los dos últimos meses me he tenido que enfrentar demasiadas veces a una situación indignante a la par que triste. Ya había trabajado con estos casos anteriormente, pero de repente han llegado 5 casos similares que creo que no deben quedar en las paredes de mi consulta. Porque no me da la gana, porque creo que es mi deber gritar a los cuatro vientos lo que está haciendo daño a demasiadas mujeres. Porque ellas son cinco. Cinco mujeres que han dado el paso de contactar conmigo, con miedo, con desconfianza, pero también con esperanza. Con la esperanza de encontrar,

By |Divendres, Maig 27, 2016|Categories: Opinió|Tags: |

Kiki (el amor se hace)

Kiki (el amor se hace), es la nueva película de Paco León que por fin he tenido un rato libre para ir a ver. Después de ver a su director (y a la vez protagonista de la peli) haciendo promoción en diversos canales de televisión y, teniendo en cuenta el tema que trata la película, no podía no verla. Kikis, sólo dos A pesar del título de la película, dos es el número de "kikis" que se ven a lo largo de todo el film. Por lo menos si nos ajustamos a lo que normalmente entendemos por "kiki": dos personas teniendo sexo

By |Dissabte, Abril 16, 2016|Categories: Opinió, Sexologia|